F1

Massalle vihdoin
päivä tähteyttä

Turun Sanomat, Istanbul

HEIKKI KULTA

Pilkesilmäinen brasilialainen Felipe Massa singahti yllättäen päivän nimeksi Turkin Grand Prix -kilpailun aika-ajossa. Ensimmäinen kerran Massa pystyi oikeasti lyömään kuuluisan tallikaverinsa Michael Schumacherin ja lunasti kuudentena brasilialaisena kautta aikain nimiinsä paalupaikan.

Meriitti on Massan ensimmäinen. Grand Prix -voitosta hän voi vain haaveilla, kun eturiviin rinnalle tunkeutunut Schumacher tarvitsee MM-taistossa ehdottomasti täydet kymmenen MM-pistettä sunnuntaina.

Suoralta kädeltä 25-vuotias Massa ei luvannut lahjoittaa voittoa tallikaverilleen.

- Ajattelen tietysti vain sitä, mikä on parasta tallille. Eihän kukaan odottanut Jenson Buttonin voittavan Unkarissa. Siksi mikä tahansa on mahdollista tässäkin kilpailussa, Massa tunnusti brasilalaistoimittajille.

Massa otti kaiken irti saavutuksestaan.

- Löin maailman parhaan kuljettajan identtisillä autoilla. Se merkitsee minulle jotain aivan erityistä. Olen urallani kokenut hienoja hetkiä - mm. sopimuksen Ferrarin kanssa - mutta tämä tuntuu vielä paljon, paljon upeammalta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Massan olemus paljastaa jatkon

Vakituisesti F1-kisoista raportoiva brasilialaistoimittaja Livio Oricchio uskoo, että paalupaikka nostaa Massan arvostuksen ja uskottavuuden hänen kotimaassaan uudelle tasolle.

- Felipeä ei ole pidetty voittavana kuljettajana. Hänellä oli tosin parempi alku F1-uralla kuin Rubens Barrichellolla, mutta sittemmin imago on huonontunut, kynäniekka selvitti.

Oricchio kertoo Massan suhtautuvan hyvin luottavaisesti Ferrarin kuskiuutisiin kahden viikon kuluttua ja hänen mukaansa kuljettajan olemus paljastaa, että Massa jatkaa tallin toisena kuljettajana.

Faktat

Brasilialaiset paalumiehet: Ayrton Senna 65, Nelson Piquet 24, Rubens Barrichello 13, Emerson Fittipaldi 6, Carlos Pace ja Felipe Massa 1.