Urheilu

Kalle Kaskinen
aloittanut innolla

TS/<br />Kalle Kaskinen on innostunut uudesta työstään.
TS/
Kalle Kaskinen on innostunut uudesta työstään.

Turun Sanomat, Motala

TPS:n treeneissä on viimeisen kuukauden ajan viilettänyt Hannu Jortikan ja Hannu Virran rinnalla vaalea nuori mies. TPS:n tuore kolmosvalmentaja ja joukkueenjohtaja Kalle Kaskinen on aloittanut työnsä joukkueen parissa.

- Olen todella tyytyväinen siihen, miten hyvin olen päässyt sisään joukkueeseen ja sen rutiineihin. Itse asiassa kaikki odotukseni ovat jopa ylittyneet, Kaskinen sanoo vajaan neljän viikon työrupeaman jälkeen.

- Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä on vielä hyvin lyhyt ajanjakso. Tehtävänkuvani on edelleen rakennusvaiheessa, hän lisää.

Kaskisen sisäänajoa on helpottanut perustepsiläisyys. Hän pelasi kiekkoa TPS:ssä aina A-junioreihin saakka, näistä viimeiset viisi kautta Saku Koivun ketjukaverina.

- Kai minä sen verran perustepsiläinen olin, että oli helppo tulla takaisin Turkuun. Mitään paineita en kuitenkaan asiasta ottanut. Tämä on minulle iso haaste ja mahdollisuus, hän sanoo.

Kaskisen toimenkuvaan kuuluu erityisesti nuorten pelaajien kanssa työskentely ja joukkueen pelitavan työstäminen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Hannut ovat vetäneet treenit ja itse olen yrittänyt olla mahdollisimman hyvin tukena. Hantan kanssa olemme lisäksi tehneet pelitapaamme liittyen videoita ja käyneet niitä läpi pelaajien kanssa.

- Peleissä olen lähinnä tarkkaillut ja pitänyt eräänlaista lokikirjaa, jonka avulla rakennamme pelitapaa. Pikkutipsejä olen väliin heitellyt. Joukkueenjohtajana olen saanut myös hoitaa aika paljon juoksevia asioita, hän miettii.

Jääkiekkoakatemia kehitteillä

Yksi Kaskisen tehtävistä tulevaisuudessa on TPS:n jääkiekkoakatemian kehittäminen ja suunnittelu. Toimitusjohtaja Seppo Sutelan alunperin ideoima akatemia on alkanut jo saada muotoaan Kaskisen papereissa.

- Isona ideana on se, että pystyisimme tuottamaan entistä enemmän huippupelaajia omasta laajasta juniorituotannostamme. Niin, että pystyisimme ensisijaisesti tuottamaan pelaajia edustusjoukkueelle, mutta myös muualle aina NHL.ää myöten.

- Turussa on iso massa junnuja, joille meidän pitää pystyä tarjoamaan parempaa valmennusta. Niin, että akatemiamme olisi yksi askel eteenpäin urheilulukiosta.

- Ajattele, millainen määrä tieto-taitoa meillä tepsissä on. Meillä on talossa sellaisia valmentajia kuin Jortikka, Virta, Ylönen ja Lehtimäki. Ainakaan valmennuksen tasosta tekemisemme ei jää kiinni, Kaskinen innostuu.

Innostus onkin määre, joka helposti tulee mieleen Kaskista Tepsin treeneissä seuratessa. Kaikesta hänen tekemisestään välittyy poikamainen ilo, rakkaus jääkiekkoon.

- Ennen kuin TPS tarjosi minulle töitä, olin miettinyt, että haluaisin jatkossa työskennellä jonkun kokeneen valmentajan apulaisena ja osallistua myös managementin työhön. Nyt sain sellaisen unelmatyöpaikan kotikaupungissani, Kaskinen myhäilee.