Urheilu

Toni Koskela syvensi Interin lamaa

TS/Raimo Poutanen<br />Tästä vapaapotkuhässäkästä syntyi Interin ainoa maali. Kyseessä oli turkulaisten ensimmäisen jakson ainoa laukaus kohti maalia.
TS/Raimo Poutanen
Tästä vapaapotkuhässäkästä syntyi Interin ainoa maali. Kyseessä oli turkulaisten ensimmäisen jakson ainoa laukaus kohti maalia.

KooTeePee - Inter 3-1

EERO TAURU

Kahdesti KooTeePeen viime kaudella jalkapalloliigassa voittanut Inter sai torstaina huomata Arto Tolsa -areenalla, että nyt ei temppu enää onnistunut. Molemmille joukkueille sarjatilanteen takia tärkeä ottelu päättyi nyt kotkalaisille 3-1 (2-1) -lukemin.

Mutta viimeisen päälle jännittävien vaiheiden jälkeen tähän päädyttiin. Nyt Kotka pääsee kolmen lisäpisteen myötä hieman huokaisemaan, Interille sen sijaan jäi paljon mietittävää, mutta seuraavaksihan samat joukkueet kohtaavat jo sunnuntaina Turussa.

Vajaa vartti eilisessä ottelussa oli pelkkää tunnustelua, mutta sitten alkoi tulla vapaapotkuja. KooTeePee hyödynsi ensimmäisensä 14. minuutilla, Teemu Turunen lähetti kierteisen pallon Interin maalille ja Toni Koskela pääsi yllättämään läheltä maalivahti Magnus Bahnen .

Kotkan 2-0 tehtiin myös vapaapotkun jälkimainingeissa. Teemu Turunen kaadettiin lähellä rangaistusalueen rajaa. Nuori mies laukoi itse tulisen vapaapotkun, jonka Bahne torjui eteensä. Toisesta paluupallosta rankaisi Ilja Venäläinen sitten turkulaisia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Puolen tunnin kohdalla puri vuorostaan Interin vapaapotku. Tomi Petrescu tarjoili luukulle ja Ari Nyman jatkoi tarkasti ohi hölmistyneen kotijoukkueen maalivahti Ville Turan lukemiksi 2-1.

Toisella puoliajalla Inter vielä lisäsi höyryä, mutta hallinnasta huolimatta alkoivat syötöt ja etenkin ne ratkaisevat lipsua. Pallo saatiin kyllä riittävän usein KooTeePeen rangaistusalueelle, mutta sitten oli lihamuuri edessä liian iso, ja siinä oli niin omia kuin vieraitakin.

Turkulaisten satsatessa entistä rajummin hyökkäyspäähän, sai Kotka myös paikkoja. Sekä vaihtomies Vesa Helenius että rättiväsyneeksi itsensä raatanut Ilja Venäläinen hukkasivat todelliset makupaikat.

Interiltä puuttuu räkämaalintekijä

Toni Koskela sen sijaan iski vielä lopussa. Kun erotuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu pari minuuttia, yllätti KooTeePeen keskikenttämies kuljetuksen päätteeksi matalalla laukauksella alakulmaan. Sillä lyötiin lopullinen niitti Interin loppukirille.

- Liike oli meillä erittäin huonoa, ja vastustaja teki kaksi erikoistilannemaalia. Oli sovittu, että 20 ensimmäistä minuuttia mennään kuin eläimet, sillä KooTeePeelle ei olisi saanut antaa pikkusormea, nythän se vei koko käden, tokaisi Interin valmentaja Kari Virtanen .

- Viimeinen räkämaalintekijä meiltä edelleen puuttuu. Näin ei voi olla tyytyväinen, vaikka otettakin välillä saatiin. Oman pelin tasoa pitää nostaa, että saadaan myös pisteitä, sillä ei sarjataulukossa voi siihen luottaa, että muut pysyvät takana, laskeskeli Virtanen edelleen.

- Kupletin juoni selvisi ajoissa. Puoli tuntia, ja sitten Inter oli sillassa. Syöttöpeli kulki meillä silloin ja paikkoja syntyi. Sitten ei kuitenkaan enää kontrolli säilynyt, ja sen takia Inter sai 2-1-kavennuksen. Peli lamaantui ja Inter olikin mukana. Onneksi saatiin taas toisella puoliajalla pakka kasaan, iloitsi KooTeePeen valmentaja Janne Hyppönen .

Pelaaja-arvostelussa on helppo löytää kotijoukkueesta onnistujia. Tuomo Turunen jatkoi kovia topparipelejään, ja Anssi Viren pakin paikalla oli myös vauhti päällä. Koskelan kaksi maalia ja Vannisen raadanta olivat keskikenttäpeliä parhaimmillaan, ja Ilja Venäläinen raatoi väsymättä kärjessä palloja hakien.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turkulaisista ei Magnus Bahnea voi todellakaan syyttää tappiosta. Samoin Diego Corpache pelasi ihan tyylikkään topparipelin, vaikka omiin kolme kertaa pallo menikin. Alussa myös Prince Otoo ja Martin Mutumba pörräsivät ansiokkaasti. Tomi Petrescu oli silti erikoistilannemiehenä turkulaisten kenttäpelaajien ehdotonta parhaimmistoa. Kotkalaisten pelkäämän maalintekijän Valtter Laaksosen kotijoukkue pystyi sen sijaan pitämään kurissa.