Urheilu

Hodgson odotti kuumeisesti tietoja Litmasesta

Lehtikuva
Lehtikuva

JARI WELLING

Suomen päävalmentajan Roy Hodgsonin valinnat jalkapallon EM-karsintaotteluihin Puolaa (2.9.) ja Portugalia (6.9.) vastaan eivät suuremmin yllättäneet, vaan britti luotti suurin piirtein samoihin miehiin kuin jo taannoisessa elokuun puolivälin tappiollisessa maaottelussa Pohjois-Irlantiakin vastaan.

Tosin Pohjois-Irlanti -ottelusta loukkaantumisten takia poissa olleet Markus Heikkinen , Jari Litmanen ja Teemu Tainio ovat nyt nimilistassa mukana. Peter Kopteff , Roni Poronkara , Daniel Sjölund , Tuomo Könönen ja loukkaantuneena oleva Toni Kuivasto eivät tulleet valituiksi Pohjois-Irlanti -ottelussa mukana olleista.

Kuivasto joutuu polvileikkaukseen

Pohjevammaisen Litmasen pelikykyisyys tosin on edelleen arvoitus. Hodgson odottikin kuumeisesti raportteja, miten Litmaselta sujuivat Malmö FF:n eiliset ja tämänpäiväiset harjoitukset.

- On totta kai selvää, että kukaan seurajoukkueen valmentaja ei halua, että hänen pelaajansa pelaa maajoukkueessa, vaikka hän ei pysty pelaamaan seurajoukkueessa, filosofoi Hodgson Litmaseen viitataten.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Toivonkin todella, että Litmanen pääsee pelaamaan maanantaina, viittasi Hodgson Malmön Örgryte-otteluun.

Ruotsin suunnalta kuului Hodgsonille jo joka tapauksessa huonoja uutisia, sillä Djurgårdenin toppari Toni Kuivasto loukkasi polvensa niin pahasti, että hän joutuu polvileikkauksen ja on varmasti poissa Puola- ja Portugali-otteluista.

Teemu Tainiolta Hodgson puolestaan odottanee paljon, siksi auliisti hän kehui Tainion panosta Tottenhamin maanantai-illan Sheffield United-ottelussa, jossa Tainio jo pelasi.

- Suomen liigassa ei ole Tainion tasoisia pelaajia, huomautti Hodgson kuin suurenkin salaisuuden paljastaen.

Bahne ja Nyman ryhmässä mukana

Turkulaisittain on mielenkiintoista, että Hodgsonin 23 pelaajan nimilistaan kuuluvat myös Interin Magnus Bahne ja Ari Nyman . Hodgson tosin karsii vielä varsinaisiin otteluihin ryhmänsä 18 pelaajan kokoiseksi.

- Nyman on mielenkiintoinen pelaaja, jonka otteita haluan ehdottomasti nähdä ainakin harjoituksissamme. Monipuolista Nymania voi käyttää useammallakin pelipaikalla. Nyman on kuitenkin mukana myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, joten otan hänet Puolaan vain, jos luulen hänen olevan tärkeä osa 18 pelaajan ryhmäämme, totesi Hodgson.

Bahne puolestaan saanee tyytyä kolmosvahdin osaan, sillä Jussi Jääskeläinen on varma ykkönen ja Mikko Kavén todennäköinen kakkonen. Bahnen, Nymanin ja Kavénin (TamU) lisäksi Suomen jalkapalloliigasta mukaan pääsivät TamU:n Jarkko Wiss ja HJK:n Mika Nurmela.

Tasapelikin Puolasta tyydyttää

EM-karsinnat aloittavasta Puola-ottelusta Hodgson tunnusti odottavansa sitä, että vaikeasta vierasottelusta pystyttäisiin hakemaan tasapeli.

- En sanoisi, että tasapelisi olisi ainoastaan hyvä tulos, vaan olisin siitä jopa suorastaan ilahtunut, myönsi päävalmentaja Hodgson.

- Puolalla on paineet, mutta meitä odottaa Puolassa hyvin vihamielinen kotiyleisö, joten siihen meidän pitää olla valmiita, huomautti Hodgson.

- Totta kai toivon, että sitten Portugalia vastaan saamme itse kotiyleisöltämme samanlaista tukea, jatkoi Hodgson.

Avauskokoonpanostaan Puolaa vastaan Hodgson ei paljastanut oikeastaan muuta kuin sen, että Jussi Jääskeläinen on edelleen hänen ykkösvaihtoehtonsa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sen verran Hodgson sentään valotti kenttäpelaajistonsa osalta, että puolustuslinjaansa hän tuskin tekee suuria muutoksia. Näin Pohjois-Irlantia vastaan pahasti haparoinnut Toni Kallio saanee jatkaa oikeana puolustajana ainakin vielä Puolaa vastaan.

Pohjois-Irlantia -ottelussa väläyteillelle Shefki Kuqille ja Mika Väyryselle Hodgson ei vielä luvannut suoralta kädelta paikkaa avauskokoonpanoon. Tappiollisesta Pohjois-Irlanti -ottelusta Hodgson kuitenkin väitti oppineensa paljonkin.

- Totta kai opin pelaajistostani, sillä käytimme kentällä monta pelaajaa, vannotti Hodgson.

- Puola pelasi puolestaan hyvin maaottelussa Tanskaa vastaan, vaikka he hävisivät. Siinä ottelussa ei kuitenkaan menty niin täysillä kuin meidän ottelussamme Pohjois-Irlantia vastaan. Puola oli aika samanlainen kuin MM-lopputurnauksessa, sanoi Hodgson.