F1

Voittava Räikkönen
sekoittaa MM-taiston

Turun Sanomat, Istanbul

HEIKKI KULTA

McLarenin MP4-21 -auto on viime kisoissa kehittänyt nopeuttaan enemmän kuin yksikään kilpailijansa. Vaikka Kimi Räikkönen ei vieläkään katso omaavansa aivan toivomansa vahvaa pakettia, hänen voitontoiveensa ovat koko ajan vahvistuneet.

Istanbul Parkin Grand Prix -varikolla Räikkönen tunnustaa, että hänen roolinsa Fernando Alonson ja Michael Schumacherin välisen MM-taiston ratkaisuissa on kasvanut merkittävästi.

- Parissa viime kilpailussa automme on ollut selvästi nopea, vaikka ei se ihan vielä siellä ole, missä haluaisimme sen olevan. Edessä on kuitenkin kisoja, joissa automme menee hyvin. On liian aikaista sanoa, voimmeko voittaa, mutta varmasti jossain ajamme taas voitosta. Sillä tavalla vaikutamme varmasti myös MM-taiston lopputulokseen, Kimi tutkailee.

- Unkarissa automme oli aika-ajossa todella nopea, mutta kilpailu oli sen verran sekva, ettei nähty, missä kisassa olisi voinut käydä. Uskon, että meillä pitäisi olla tälläkin kertaa yhtä hyvät mahdollisuudet.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Räikkösen kilpailu Unkarissa ennen kesälomaa päättyi kolariin kierroksella varvatun Vitantonio Liuzzin Toro Rosson perään.

Turun Sanomat kysyi Räikköseltä, kuinka paljon hän syyttää itseään onnettomuudesta ja veikö se mahdollisesti voiton.

- Sellaista sattuu kilpailussa. Miettiminen ei muuta enää mitään. Ehkä menetin siinä voiton, ehkä en, Räikkönen vastasi.

Parempi perä auttaa paljon

Viime vuonna Räikkönen nappasi Turkissa paalun ja voiton.

- Pidän radasta ja pidän paikasta. On ihan kiva tulla takaisin, vaikka paketimme ei olekaan yhtä vahva kuin viime vuonna. Olen pitänyt lomaa, enkä tiedä, miten autoa on kehitetty, mutta jotain pientä uutta siinä taas on.

- Periaatteessa jos auto on hyvä, on ihan sama, minne mennään. Automme tuntuu nyt menevän kovaa, kun erityisesti peräpää on parantunut paljon. Sen toiminen on tärkeää joka radalla, Räikkönen analysoi.