F1

Schumacher hyötyy
Renaultin tuomiosta

Turun Sanomat, Istanbul

HEIKKI KULTA

Michael Schumacher on luonnollisesti tyytyväinen, kun kattojärjestö FIA:n vetoomusoikeus hylkäsi Renaultin iskunvaimentimien yhteyteen rakentaman erikoisaseen.

- Sellaisen systeemin asentaminen autoon tarkoitti, ettei se ainakaan hidastanut heitä. Kun FIA päättää tällaisista asioista, se vaatii aikaa. Sitä on tapahtunut ennenkin, Schumacher tuumaili.

Schumacher kiitteli, että Unkarissa kilpailun jälkeen Robert Kubican hylkäämisestä saatu yksi lisäpiste voi lopulta olla hyvinkin kriittinen MM-taistossa.

- Tärkeintä meille on, että mestaruus on taas omissa käsissämme. Meillä on ainakin mahdollisuus ja uskon vahvasti, että käytämme sen hyväksemme.

- Ennen Indianapolisin kilpailua tilanne oli jo sietämätön. Pystyimme kuitenkin reagoimaan ja palautumaan voittokuntoon.

Renkaan toiminta kaikkein tärkeintä

Turkissa Ferrari oli viime kaudella heikko ja hidas. Nyt Schumacher lähtee kuitenkin täysin toisista asemista hakemaan voittoa.

- Minulle ei ole tärkeintä rata, vaan se, miten rengas toimii radalla. Tiedämme, miten pystymme kehittämään autoa, mutta emme voi tietää, miten onnistumme rengaspuolella.

- Olen varma, että Ferrarin tapaan myös Renault pystyy reagoimaan nopeasti ja löytää ratkaisut, jotka auto vaatii ilman erikoissysteemiään, Schumacher myönsi.

Alonso sysäsi kaikki paineet Schumacherin niskaan.

- Minua eivät kiinnosta paineet, vaan se, kenellä on eniten pisteitä kauden päättyessä, Schumi kuittasi.