Urheilu

Seppälä huippuvauhdissa SM-uinneissa

MIKA KULJU, STT

Hanna-Maria Seppälä aloitti huippuvauhdilla lyhyen radan SM-uinnit torstaina Oulussa. Keravan Uimarien edustajan voittoaika 53,79 naisten 100 metrin vapaauinnissa oli kovaa kansainvälistä tasoa.

Omasta SE:stään (53,29) Seppälä jäi viisi kymmenystä, mutta oli erittäin tyytyväinen ja myös yllättynyt tuloksestaan.

- Pyrin tietenkin tekemään kovan tuloksen, mutta kesken kovan harjoituskauden tämä oli sentään yllätys. Lihakset olivat jo valmiiksi kipeinä treenien jälkeen, mutta toisaalta uinti ei edes tuntunut täysivauhtiselta, Seppälä kertoi uinnin jälkeen.

Myös Suomen uimaliiton valmennuspäällikkö Petteri Laine oli enemmänkuin tyytyväinen Seppälän tulokseen.

- Se oli todella kovaa kansainvälistä tasoa. Hanna-Marian uinti oli loistavaa, kun ottaa vielä huomioon sen, ettei hän sen erityisemmin valmistautunut näihin kisoihin, Laine vahvisti.

Raision Urheilijoiden Riia-Rosa Koskelainen kauhoi hienosti hopealle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Miesten lajeissa kovinta vauhtia altaassa esitti KOO-VEE:n Eetu Karvonen voittamalla 100 metrin rintauinnin omalla ennätyksellään 59,20. SE:stä Karvonen jäi vain yksitoista sadasosaa. Kotimaassa rintauintia jo pitkään hallinnut Jarno Pihlava ei osallistunut kilpailuun.

- Minuutin alitus ei ollut mikään yllätys, mutta noin kova aika sitä kyllä oli. Maaliin tulo ei oikein onnistunut ja siinä taisin jäädä juuri sen verran, Karvonen ihmetteli tulostaan.

Nelipäiväisten SM-uintien voittaja selviytyy ensi joulukuussa Helsingissä pidettäviin lyhyen radan EM-uinteihin.

Turun Uintiklubi ÅSK:n Jane Kaljosen kannalta kisat alkoivat harmittavalla tavalla. 200 metrin selkäuinnissa aamun alkukilpailusta ykkösenä illan finaaliin selvinnyt Kaljonen joutui jättämään leikin kesken hengitysvaikeuksien takia.

Kaljonen johti kisaa ylivoimaisesti vielä puolimatkassa. Mestaruuteen ui Kemin Työväen Uimareiden yllätysnimi Jenni Niskala .

Raision Urheilijoiden Juhani Vihanto nappasi pronssin 100 metrin rintauinnissa ja Aurajoen Uinnin Sara Neulanen samanvärisen mitalin 800 metrin vapaauinnissa.