Urheilu

Klassikkopareja puolivälierissä

Jalkapallon MM-lopputurnauksen puolivälierien ottelupareissa on klassikkojen elementtejä ilmassa. Perjantaina Berliinissä ottavat yhteen vuoden 1990 MM-finaaliuusinnassa isäntämaa Saksa ja Argentiina. Lauantaina vuoden 1998 MM-finaalimuistojaan verestävät Frankfurtissa puolestaan Ranska ja Brasilia.

Pelin tason suhteen ennalta vaisuimmat odotukset puolivälieräpeleistä on Italian ja Ukrainan perjantaisessa kohtaamisessa Hampurissa. Englannilla on lauantaina kalavelkoja maksettavana Gelsenkirchenissä Portugalille, joka pudotti britit kaksi vuotta sitten EM-puolivälierän rangaistuspotkukilpailussa.

Portugalin silloinen ja nykyinen päävalmentaja Luis Felipe Scolari tähtää jo 12:nteen peräkkäiseen voittoonsa MM-turnauksessa. Voitoista seitsemän tuli MM-kultaa 2002 kisoissa juhlineen Brasilian peräsimessä. Myös silloin Scolari itketti englantilaisia puolivälierässä Brasilian edettyä brittejä vastaan välieriin 2-1-voitolla. Scolarin kova voittotilasto ja Englannin-tappajan maine ei silti Englannin ruotsalaisvalmentaja Sven-Göran Erikssonia hetkauta.

- Kun peli alkaa lauantaina, olen sataprosenttisen varma, ettei kukaan pelaajistani välitä tippaakaan, kuka vastustajaa valmentaa, Eriksson latasi.

Englanti on saamassa takalinjoilleen takaisin pohkeensa Paraguay-avausottelussa loukanneen Gary Nevillen . Portugalilta sivussa ovat ainakin Hollanti-ottelun varoitusrumbassa ulosajetut keskikenttämiehet Deco ja Costinha.