Urheilu

Supercup
jalkapallon
jaloissa

Turun Sanomat, Malaga

Vaikka Espanja kuuluu yleisurheilussa Euroopan kärkimaiden kastiin, jää laji julkisuudessa pahasti jalkapallon MM-kisojen jalkoihin. Supercupin alla tapahtuma näkyi Malagassa lähinnä mainosjulisteissa, mutta televisiossa on vain yksi laji: jalkapallo.

Jalkapallon asemasta kertoo paljon vaikkapa se, että Espanjan kuutoskanava lähetti maanantai-iltana toista tuntia suorana lähetyksenä Espanjan joukkueen harjoituksia. Suomalaisin silmin tuntui vähän oudolta katsella pitkät pätkät tähtien keskinäistä sättäpalloa.

Euroopan cupin onneksi kilpailupäivät ovat keskiviikko ja torstai. Jos cupia olisi kisattu tiistaina, kun Espanja ja Ranska kohtasivat, yleisurheilu olisi jäänyt täysin pimentoon.

- Siinä tapauksessa ei kentälle varmasti olisi tullut yhtään toimitsijaa. Tulostaululla olisi ihan hyvin voinut näyttää kuvaa matsista, Suomen joukkueen kapteeni Ari-Pekka Lattu arveli.

Viimeistely jäi viime hetkeen

Jos jalkapallo näytetään ja analysoidaan Espanjassa puhki, niin yleisurheilu hoidetaan korkeintaan toisella kädellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Malagan yleisurheilustadion valmistui jo viime kesän Espanjan mestaruuskilpailuihin, mutta vielä tiistaina stadionin edustalla oli kuun maisema.

Maansiirtokoneet ja traktorit levittelivät valtavia soraläjiä, ja vaikutelma oli kuin miltä tahansa rakennustyömaalta.

Keskiviikkona päästiin jo viherrakentamiseen. Trukit kärräsivät ruukkupensaita kovalla tohinalla stadionin ulko- ja sisäpuolellekin, ja katso: muutamia minuutteja ennen miesten moukarinheiton alkua viimeinenkin puska oli paikallaan.

Valmennusjohtaja Jarmo Mäkelä puolestaan koki iloisen yllätyksen ihmeteltyään aikansa, missä Mikko Latvalan seipäät ovat.

- Stadionin parkkipaikalla oli yksinäinen kuorma-auto. Kun kurkistin lavalle, niin siellähän ne Mikon seipäät olivat, Mäkelä kertoi.

- Selväähän se toki on ollut jo vuoden verran, että jalkapallon ehdoilla tämä cup kisataan, Mäkelä päätti.