Urheilu

Wimbledonin valkoiset
eivät saa paljastaa liikaa

LK/REUTERS<br />Venäjän Maria Kirilenko pukeutuu muiden lailla Wimbledonissa valkoiseen.
LK/REUTERS
Venäjän Maria Kirilenko pukeutuu muiden lailla Wimbledonissa valkoiseen.

ANNA MÅRD

Juuri alkanut Wimbledonin turnaus kiristää tennispelaajien pukeutumisvaatimuksia. Sen lisäksi, että osallistujien on aina pitänyt käyttää lähes kokonaan valkoisia vaatteita, järjestäjät vaativat asuilta säädyllisyyttä ja asiallisuutta.

Esimerkiksi naistenniksen venäläistähden, Maria Sharapovan , Ranskan avoimissa käyttämä asu johtaisi hänen hylkäämiseensä muunkin kuin puvun värin vuoksi. Sharapova pukeutui Ranskassa balettimaiseen vaaleanpunaiseen mekkoon, jonka helman hulmahdellessa alta paljastuivat keltaiset alushousut. Wimbledon ei hyväksy tällaisia kohoavia helmoja edes valkoisina.

Wimbledon on ilmoittanut pelaajille myös, että esimerkiksi liian avoimet kaula-aukot eivät ole tervetulleita.

Keskivartalonsa paljastajat pääsevät edelleen kentälle kivuttomasti. Wimbledonin kisajärjestäjien mielestä navan vilkkumista ei voi kieltää, sillä tenniksen syöttöliike nostaa väistämättä puseroa ylöspäin.

Miesten pelien muotinukke on viime aikoina ollut Ranskan avointen voittaja, espanjalainen Rafael Nadal , jonka asuissa Wimbledonkaan ei näe valittamista. Nadalilla on ollut tapana pukeutua polvien alle ulottuviin housuihin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Adidakselle erävoitto

Wimbledon pistää kuriin myös mainostajia, joiden logot eivät saa olla neljää neliötuumaa (n. 25 neliösenttiä) suurempia. Erityiseksi silmätikuksi on joutunut vaatevalmistaja Adidas, jonka asut tunnistetaan yleensä saumojen kohdilla olevista rinnakkaisraidoista.

Nämä raidat ovat Wimbledonin sallimia mainoskokoja isommat. Adidaksen mukaan ne ovat osa designia - eivät siis yhtiön mainontaa. Wimbledon on toista mieltä, mutta äskettäin lontoolainen tuomioistuin esti Wimbledonia puuttumasta asiaan.

Adidas sai kuitenkin vain erävoiton, sillä asia tullee vielä myöhemmin perinpohjaiseen oikeuskäsittelyyn.

Tänä vuonna tuomareiden ja pallotyttöjen ja -poikien perinteiset vihreät asut jäivät historiaan. Uusiksi väreiksi tulivat kermanvalkoinen ja sininen. Uusien asujen myötä naistuomarit saavat valita pukeutuvatko he housuihin vai hameeseen.