Urheilu

Häkkinen
ampui
sotilainen
MM-kultaa

MATTI ERKKILÄ

Henri Häkkinen voitti tiistaina sotilaiden kiväärin pika-ammunnan MM:n Norjan Renassa päättyneissä CISM:n ammunnan MM-kilpailuissa. Riihimäen viestirykmentin yliluutnantti paransi neljä pistettä ennätystään päätyen 571 pisteeseen. Itävallan Thomas Farnik jäi yhden ja Venäjän Juri Fedkin kahden pisteen päähän.

- Tämä oli yksi urani kovimmista kilpailuista ja pidän voittoani yhtenä kaikkein parhaimmista saavutuksistani, 26-vuotias kouluttaja kertoi.

- Voitto oli minulle pikkuinen yllätys. Nyt pidän harjoittelussa tauon ja alan sitten valmistautua kuukauden kuluttua Zagrebissa järjestettäviin siviilien ns. suuriin MM-kilpailuihin, hollolalainen selvitti. Neljän vuoden välein järjestettävät MM-kilpailut järjestettiin vuonna 2002 Hollolassa ja Lahdessa.

Häkkinen on tänä vuonna vakiinnuttanut paikkansa maailman kiväärihuippujen joukossa ja hän on yksi Suomen joukkueen valttikorteista kilpailtaessa Kroatiasa MM-mitaleista ja maakohtaisista olympiapaikoista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vanhempi merivartija Helena Juppala ei onnistunut naisten pienoiskiväärin 3x20 laukauksella parhaalla mahdollisella tavalla. Turkulainen jäi 568 pisteeseen ja sijoittui 15. tilalle. Kilpailun voitti Saksan Sonja Pfeilschifter mainiolla 584 pistreen tuloksella.

Maanantaina Suomen joukkue laukoi pronssimitalin arvoisesti kivääreitään maanantaina Norjan Renassa sotilaiden ammunnan MM-kisoissa. Henri Häkkinen, Kimmo Tulonen , Kari Pennanen ja Jussi Puustinen kasasivat pika-ammunnassa 1670 pisteen yhteistuloksen.

Norjan joukkue tehtaili ME:ksi peräti 1692 pistettä ylittäen pisteellä Norjan, Turkin ja Itävallan nimissä olleen aiemman ennätyksen. Moni kilpa-ampuja on "armeijan leivissä" ja siksi tulokset ovat säännöllisesti kv. huippuluokkaa.

Suomalaisista tarkin oli yliluutnantti Henri Häkkinen tuloksella 564 pistettä.