Urheilu

Turkulaistamma ravaa
vitosen varmana

OSMO VATANEN

Riina Rekilän valmentama ja ohjastama Phoenix Hornline on jälleen mainiossa vireessä. Turkulaistamma on voittanut neljästä viime juoksustaan kolme. Nyt se starttaa Vermon V5-kierroksella ja on päätöskohteessa varmaksi kelpaava suosikki.

Viime keskiviikkona Phoenix Hornline jäi Vermossa toiseksi, mutta vastassa oli rataennätykseen yltänyt Classico Merett. Phoenix Hornlinen aika oli mailin pyrähdyksessä loistava 11,6a. Se jäi uupumaan vain kymmenyksen tamman ennätyksestä, joten kunto taitaa olla huipussaan.

Edellisessä kilpailussaan Riihimäellä Phoenix Hornline oli lahjasarjassa ja voitti 2100 metrin tasoitusajon 20 metrin pakilta helposti. Riina Rekilän ohjastama tamma eteni nopeasti keulaan ja jätti High Levelin 13,5-kuutisessä lopetuksessa reilun kahden mitan päähän.

Nyt juostaan 2100 metriä. Arpa on heittänyt Phoenix Hornlinen eturivin uloimmalle lähtöradalle, mutta vastassa ei ole lähimainkaan Classico Merettin tasoisia menijöitä. Pahin ja ainoa huomion arvoinen kilpakumppaneista taitaa olla Antti Teivaisen ajama La Poeme, mutta sillä on takarivin lähtöpaikka.

Muut kohteet näyttävät aika hankalilta. Niissä on toki selviä suosikkeja mutta ei sellaisia, joita voisi ajatella vitossysteemien perustaksi.

Päätöskohteesta jää pois Southwind Sasha (3).

Vihjejärjestelmä:

I: 5 Sound Of Deepwood, 6 Red Rose Future, 10 Shaft Shaker, 11 Easy Money.

II: 1 Dikko, 4 Ville-Petteri, 5 Rallaati, 7 Myrskyneiti, 10 B. Turoli, 11 Vauhtirilla.

III: 1 Uranus Laukko, 3 Sapphire Sound, 4 Fighter Tilly.

IV: L.S. Sun Protector, 3 Flying Ride, 6 Divine Emil, 9 Callela E-Mail.

V: 8 Phoenix Hornline.

4 x 6 x 3 x 4 x 1 = 288 riviä-28 euroa 80 senttiä.