Urheilu

Roberto Carlos kieltäytyy edes
ajattelemasta tappion mahdollisuutta

LK/REUTERS<br />Edes Roberto Carlosin venyttelytuokiossa ajatukset eivät lipsahda tappion mahdollisuuteen neljännesvälierävaiheessa.
LK/REUTERS
Edes Roberto Carlosin venyttelytuokiossa ajatukset eivät lipsahda tappion mahdollisuuteen neljännesvälierävaiheessa.

Brasilian tähtipelaajista ainakin Roberto Carlos uskoo kivenkovaa joukkueensa paremmuuteen. Hänen mukaansa Brasilia ei häviä Ghanalle jalkapallon MM-kisojen neljännesvälierässä tiistaina.

- Ajatus, että häviäisimme Ghanalle ei ole edes käynyt mielessäni, 33-vuotias vasen puolustaja sanoo.

- Jos luulisin, että häviäisimme Ghanalle, pakkaisin laukkuni jo ennen ottelua ja lähtisin, Roberto Carlos uhosi.

Brasilian otteet MM-turnauksen alkuvaiheessa eivät häikäisseet, mutta 4-1-voitto Japanista joukkueen viimeisessä alkulohko-ottelussa osoittaa Roberto Carlosin mielestä sen, että maa on yhä suurin voittajasuosikki Saksan kisoissa.

- Luotan joukkueeseemme. Luotan taktiikkaamme ja vahvuuksiimme. Jalkapallo kehittyy koko ajan, mutta Brasilia on yhä muita edellä, Roberto Carlos latasi.

Joukkuehengen huhutaan rakoilevan

Brasilian ryhmä pursuaa tähtiä. Saksan kisojenkin aikana on liikkunut huhuja siitä, että joukkuehenki on päässyt rakoilemaan, kun kaikki nimimiehet eivät aina pääse esittelemään osaamistaan kentälle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jotkut ovat tehneet johtopäätöksiä esimerkiksi siitä, että Japani-ottelussa ilman peliaikaa jäänyt Adriano ei enää puhu lehdistölle.

- Adrianolla on täysi oikeus olla puhumatta medialle. Adriano haluaa puhua MM-kisoista, mutta hän ei vastaa, jos häneltä kysytään sitä, että pelaako hän vai ei, Roberto Carlos selvitti.

Roberto Carlosin mukaan väitteet Brasilian joukkuehengen huonontumisesta vain kasvattavat ryhmän itseluottamusta.

- Söin Adrianon kanssa lounasta ja hän vitsaili kaikkien muiden kanssa. Tunnelma joukkueen sisällä on hyvä, Roberto Carlos jatkoi.

Unelmaottelu ghanalaispelaajille

Brasilian valmentaja Carlos Alberto Parreira on kommenteissaan hieman varovaisempi kuin Roberto Carlos. Parreira korostaa, että Ghana-ottelun slovakialaisen erotuomarin Lubos Michelin pitää ottaa peli tiukasti haltuun heti alkuvihellyksestä lähtien.

- Se on tärkeää pelin laadun kannalta. Ghana on arvaamaton, Parreira perusteli.

Ghanalaisille haastajan asema luonnollisesti sopii. Kisojen avausottelussaan Italialle 0-2 hävinnyt Ghana raivasi tiensä jatkoon kaatamalla E-alkulohkossa Tshekin ja Yhdysvallat.

- On unelmien täyttymys pelata MM-kisoissa Brasiliaa vastaan. Haluamme näyttää maailmalle tason, jolla Ghana pystyy pelaamaan, keskikenttämies Derek Boateng sanoi.

- Emme lupaa lyödä heitä, mutta annamme kaikkemme ja toivottavasti pystymme hyvään suoritukseen. Se on tärkeää meidän ja koko Afrikan kannalta, Boateng pohti.