F1

Schumacherilla jo
tuhat pinnaa Ferrarilla

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Michael Schumacher jäi taas kaksi pistettä lisää MM-taistossa Fernando Alonsosta, mutta katsoi Kimi Räikköseltä lahjaksi saamansa kakkostilan ansiosta pystyneensä minimoimaan vahingot MM-taistossa.

Schumacher teki myös historiaa sunnuntaina ylitettyään Ferrarilla jo tuhannen MM-pisteen rajan. Saksalainen on vajaan 11 kauden aikana kerännyt punaisella autolla yhteensä 1004 MM-pinnaa. Yhteensä miehellä on koossa 1307 pistettä.

Ferrarin tallipäällikkö Jean Todt pureskeli toista perättäistä kakkossijaa apeana.

- Lähdimme kisasta samalla tuloksesta kuin Silverstonestakin. Näitä 12 pistettä voi tarkastella kahdella eri tavalla. Negatiivista on, kun katsoo tilannettamme kärkeen. Positiivista taas on, kun katsoo, mistä lähtöruudusta pääsimme liikkeelle.

- Emme ole hyvissä asemissa, kun molemmissa MM-sarjoissa on niin suuri ero kärkeen. Renaultin toimivuus ja luotettavuus on aivan hämmästyttävän hieno.

Schumacher vakuutti, ettei turhaudu seuratessaan Alonson jatkuvaa voittamista.

- Viime vuonna tuntui surkealta, kun ei voinut edes toivoa ajavansa voitosta. Nyt olemme lähellä kärkeä ja meillä on joitakin syytä tyytyväisyyteen. Se, että Fernando on voittanut kuusi kisaa ja minä vain kaksi, kertoo Renaultin tehneen työnsä meitä paremmin, saksalaistähti puntaroi.