Urheilu

Portugali löi Hollannin,
seuraavaksi Englanti

LK/REUTERS<br />Maniche Ribeiro ampuu pallon maaliin puolivälieräpaikan arvoisesti. Hollannin Joris Mathijsen (vas.) ja Andre Ooijer eivät ehdi estämään.
LK/REUTERS
Maniche Ribeiro ampuu pallon maaliin puolivälieräpaikan arvoisesti. Hollannin Joris Mathijsen (vas.) ja Andre Ooijer eivät ehdi estämään.

Portugali-Hollanti 1-0

Turun Sanomat, Nürnberg

Portugali löi Nürnbergissä MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Hollannin1-0 ja eteni puolivälieriin Englantia vastaan. Tuo ottelu pelataan lauantaina Gelsenkirchenissä.

Kaksi vuotta sitten juuri Portugali pudotti Englannin EM-kisoissa puolivälierävaiheessa.

Portugalin ja Hollannin ottelu oli erittäin kuuma, sillä ottelussa nähtiin peräti neljä ulosajoa ja 16 keltaista korttia. Portugalilla onkin pelikiellossa Englantia vastaan sekä Maniche että Deco.

Maniche teki voittomaalin

Portugali pääsi 1-0-johtoon 24. minuutilla, kun Maniche murtautui ensin koko Hollannin puolustuksen läpi ja lopuksi ohitti laukauksellaan vielä maalivahti Edwin van der Sarin.

Portugali oli mennä 43. minuutilla jo 2-0-johtoon Pauletan kääntölaukauksella, mutta van der Sarin jalkatorjunta pelasti tilanteen. Pelattaessa jo ensimmäisen puoliajan lisäaikaa Portugalin Costinha otti käsivirheellä toisen varoituksensa.

Hollanti olikin heti toisen puoliajan alussa jo erittäin lähellä tasoitusta, mutta Phillip Cocun veto pamahti yläputkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hollannin takaa-ajomahdollisuudet heikkenivät, kun Khalid Boulahrouz otti toisen varoituksen runsaan tunnin pelin jälkeen lyötyään Luis Figoa juoksutilanteessa kyynerpäällä kasvoihin. Sen jälkeen molemmat joukkeet siis pelasivat kymmenellä. Kunnes Decokin otti 77. minuutilla ajanpeluusta toisen korttinsa ja Portugalilla oli sen jälkeen enää yhdeksän miestä kentällä. Hieman ennen Decon ulosajoa kentällä nähtiin lähes joukkotappelu, kun Deco taklasi itselleen ensimmäisen varoituksen.

Heti Decon uloajon jälkeen Dirk Kuijt pääsi läpi, mutta Portugalin maalivahti Ricardo torjui.

Kuumassa ottelussa ei päästy lopulta ilman neljättä uloajoa, vaan toisen puoliajan viidennellä lisäminuutilla Hollannin Giovanni van Bronckhorst otti turhautuneena toisen keltaisensa.