Urheilu

Olli-Pekka Karjalainen kotimaiseen kärkitulokseen

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen hioi heittoaan keskiviikkona Malagassa alkavaan yleisurheilun Euroopan cupin Superliigan pyörähtelemällä kauden kotimaisen kärkituloksen Saarijärvellä sunnuntaina. Karjalainen voitti kisan 79,51 kantaneella heitolla, joka vie hänet maailmantilastossa seitsemänneksi.

- Olen harjoitellut aika kovaa edellisestä kisasta lähtien. Nyt oli tarkoitus vähän viimeistellä kuntoa Malagaa varten. Siihen nähden tulos oli oikein hyvä, Karjalainen tuumi.

Karjalainen kilpaili edellisen kerran reilut kaksi viikkoa sitten Töysässä. Silloin voittoheitto kantoi 79,14. Nyt parin viikon harjoituskuurin jälkeen Karjalainen uskoo olevansa valmis pidempiin kaariin. Malagan kisan jälkeen Karjalainen heittänee heinäkuun toinen päivä Turun Eliittikisoissa.

- Paras heitto oli teknisesti aika hyvä. Jos sen olisi heittänyt vähän kovemmilla kierroksilla, se olisi lentänyt yli 80 metriä. Tähän kisaan se oli kuitenkin hyvä tulos, Karjalainen totesi Saarijärven heitostaan.

Saarijärvellä kisattiin erinomaisissa oloissa. Karjalainen heitti neljästi. Pisin kaari syntyi toisella heitolla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mikkolakin yli 80 metriä

Miesten keihäskilpailussa Esko Mikkola avasi kautensa kiskaisemalla 80,05. Kisa oli Mikkolan kesän toinen ja samalla ensimmäinen Suomen kamaralla. Arizonassa Yhdysvalloissa väitöskirjaansa viimeistelevä Mikkola heitti huhtikuussa Yhdysvalloissa tuloksen 78,94.

31-vuotias Mikkola on Tero Pitkämäen (91,11), Tero Järvenpään (84,95), Antti Ruuskasen (84,10) ja Teemu Wirkkalan (82,82) ohella viides suomalainen, joka on kesän mittaan rikkonut 80 metrin rajan.

Naisten lajeissa parhaan tuloksen teki korkeushyppääjä Hanna Mikkonen , joka vei voiton ylittämällä 187. Tulos jää kaksi senttiä hänen kauden parhaastaan.

Alina Mattila oli toinen tuloksella 180. Ulla Tuimala juoksi ensimmäisen kilpailunsa yli vuoteen ja voitti naisten 3 000 metriä ajalla 9.54,54.