Urheilu

Tommi Evilä avasi
kauden lupaavasti

Lehtikuva<br />Tommi Evilä avasi kilpailukautensa Kuortaneen Eliittikisoissa. Voitto tuli, mutta kahdeksan metriä jäi hyppäämättä.
Lehtikuva
Tommi Evilä avasi kilpailukautensa Kuortaneen Eliittikisoissa. Voitto tuli, mutta kahdeksan metriä jäi hyppäämättä.

REIJO MAJASAARI

MM-pronssia Helsingissä ponnistaneen Tommi Evilän kauden avaus oli lupaava ja evilämäinen: viimeisellä leiskauksella Kuortaneen lankulta voittotulos 780.

- Lähdin hakemaan rutiinia. Avauskisa oli fantastinen. Tein täällä 16 askeleen ennätykseni. Tärkeintä oli kuitenkin tämä:

- Terveenä sisään ja terveenä ulos! Tästä on hyvä jatkaa, Eurooppa-cupissa loppuviikosta kilpaileva Evilä tuumaili.

EC-paikkaa jahtasivat pituudessa myös HIFK:n Kenneth Kastren ja IK Falkenin Simo Sundsten . Kumpikin hyppäsi 770. Kaksikon edelle, mutta Evilän taakse kiilasi Tanskan Morten Jensen , 775.

Selkäkrampista kärsinyt Ville Tiisanoja ja Conny Karlsson pukkasivat kuulansa yli 20 metrin, Tiisanoja 20.16 ja Karlsson 20.01. Tepa Reinikainen jäi uudella tyylillään tuosta rajasta vain pari senttiä. Naisten kuulan voitti Turun Henriikka Järvinen , 14.72.

IF Länkenin Oskari Frösen varmisteli Eurooppa-cupin virettään ylittämällä korkeudessa 225. Turun Urheiluliiton Heikki Taneli oli toinen, 222. Mikko Latvala taivutti seipään kanssa 540 ja Johan Meriluoto loikki vaatimattomat 15.98. Sini Pöyryn moukari lensi 66.48.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Eurooppa-cupin superliigaan ja Göteborgin EM-kisojen esteisiin keskittyvä Joensuun Jukka Keskisalo kiri 1 500 metrin voittoon ajalla 3.44,04. Hän jäi vain niukasti omasta ennätyksestään.

- Alla oli paha flunssa. Pakotin itseni tänne. Oli tarkistettava juoksukunto loppuviikkoa varten. Tänä kesänä pitää päästä tonnivitosella jo alle 3.40:n Keskisalo kaavaili.

Turun Tuomo Lehtinen juoksi kolmella tonnilla kesän kärkiajan 8.09,66 ja oli toinen. Seuratoveri Timo Salonen oli satasella nopein 10.61.

Mietoisten Jarkko Ruostekivi tekee Saloselle seuraa Eurooppa-cupin pikaviestiin ajalla 10.68. Vasaraisten Piia Roslund aitoi toiseksi, 14,11.

Naisten keihään kärkinaiset Paula Tarvainen ja Mikaela Ingberg avasivat kautensa tuloksilla 60,59 ja 60,16.

Etelä-Afrikan Justin Robbeson kiskaisi Afrikan ennätyksen 62,80.