F1

Montoya puski
Rosbergin ulos

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Nico Rosberg ajoi aika-ajossa upeasti, pääsi kärkikymmenikön finaaliin ja nappasi kuudennen lähtöruudun. Vielä starttikin meni hienosti ja Williamsin nuori lupaus nousi viidenneksi.

McLarenilla raivonnut Juan Pablo Montoya tuhosi sitten Rosbergin unelmat hyvästä pistesijasta jo ensimmäisellä kierroksella. Kolumbialainen yritti sisäkautta mutkassa ohitusta, mutta Rosberg puolusti paikkaansa. McLaren kopsahti Williamsiin ja heitti vastustajan muuriin.

Montoya joutui itse keskeyttämään osuttuaan ajovirheen myötä itsekin muuriin.

- Nicon olisi syytä oppia, milloin pitää luovuttaa, eikä pyristellä vastaan. Hän yritti pitää pintansa, vaikka siihen ei ollut mitään mahdollisuutta, kun olin mutkassa jo sisällä.

Rosberg harmitteli menetettyään tilaisuuden ajaa hyvät MM-pisteet.

- Auto tuntui hyvältä. On sääli, että näin kävi. Olin varma, että olisin sijoittunut hyvin.

- Minulla oli vaikeuksia Montoyan kanssa ensimmäisessä ja kolmannessa mutkassa. Halusin kokeilla, miten pystyn vastaamaan. Annoin kyllä reilusti tilaa, mutta en tiennyt, missä hän on. Sitten se vain pamahti autoon, Rosberg ruoti.

Williamsille tuskin tilaa

Itse Bernie Ecclestone yrittää auttaa Montoyaa ensi kaudeksi Williamsille. Frank Williams on sanonut olevansa kiinnostunut, mikäli Ecclestone osallistuu palkanmaksuun.

Sunnuntain jälkeen Montoya tuskin on enää Williamsin toivelistallakaan kovin korkealla.