Moottoriurheilu

Ei lipsu eikä lipeä

Kanadan GP-kolumni 25.6.

Kanadan Grand Prix - MM-kauden perinteinen puolimatkan krouvi - on useinkin sekoittanut kärkipään voimasuhteet.

Mutta ei tällä kertaa.

Fernando Alonso oli ottanut visusti opiksi viime vuoden ainoasta räikeästä ajovirheestään ja piti voittoisan Renaultinsa mestarillisesti tiellä lähdöstä maaliin.

Maailmanmestarin neljäs perättäinen täysosuma tiesi myös voittotilin avautumista uudella mantereella. Barcelonan, Monacon ja Silverstonen jälkeen Alonso on nyt liittänyt meriittilistalleen myös Montrealin voiton.

Alonson voittokulku pakottaa Michael Schumacherin kokemaan samat tunteet, mitä saksalaistähti jätti muille ylivoimaisella Ferrarillaan kaksi vuotta sitten. Teetpä mitä tahansa, maailmanmestari vastaa aina samanmoisella nokituksella takaisin.

Taas tuli kaksi pistettä eroa lisää - nyt Schumin kenties kaikkein vahvimmalla radalla.

Schumacherin ja Ferrarin toiveet MM-taistossa ovat keväästä saakka heitetty Bridgestonen harteille. Rengasetu olisi ainoa sauma, mistä takaa-ajoon voisi rynnätä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Michelin sai Kanadasta historiansa sadannen GP-voiton. Näyttää ilmeiseltä, että ranskalaismerkki panostaa loppuun asti täysillä kehitystyöhön, vaikka vetäytyykin F1-tasolta tämän kauden jälkeen.

Viikonloppuna Michelin julkisti myös uutisen, ettei hakenut rengasmonopolia vuoden 2008 MM-sarjaan. Hakemusaika umpeutui perjantaina.

Michelin vastustaa kattojärjestö FIA:n päätöstä lopettaa rengassota ja siirtyä yhden rengasmerkin käyttöön. Se merkitsee samalla kaikkein ratkaisevimman elementin poistamista kilpailutilanteessa.

Kimi Räikkönen voitti viime vuonna Kanadassa, mutta huokaili kuitenkin, ettei koskaan ole päässyt ajamaan tätä kilpailua ilman vaikeuksia.

Kuin sanojensa vahvistukseksi sunnuntain kisa oli Räikköselle varsinainen odysseia. McLarenin suomalaistähdelle sattui ja tapahtui niin radalla kuin varikollakin.

Toinen perättäinen palkintosija viime hetken oman lipsahduksen myötä maistui Räikköselle tavallista happamammalta. Kanada oli kuitenkin yksi niitä kisoja, joissa se kauden ensimmäinen voitto olisi voinut irrota - vaikka vahingossa.

TS/Heikki Kulta