F1

Alonso valloittaa
nyt uutta mannerta

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

MM-sarjassa ylivoimaiseen pistejohtoon karannut Fernando Alonso hakee viikonloppuna jo viidettä perättäistä paalupaikkaa ja neljättä perättäistä voittoaan. Kummassakaan Pohjois-Amerikan kisassa maailmanmestari ei toistaiseksi ole päässyt vielä edes palkintokorokkeelle.

- Montreal on perinteisesti ollut oiva rata Renaultin autolle, joten voittoa tavoitellaan, Alonso sanoo, mutta varoittaa samaan hengenvetoon Ferrarin vahvuuksista.

Giancarlo Fisichella on viihtynyt Kanadassa ja pokannut kisasta jo neljä palkintosijaa - kahdesti kakkosena ja kahdesti kolmosena. Vain voitto puuttuu häneltäkin.

Fisichella kamppailee jo kolmannesta sijasta yhteispisteissä Räikköstä vastaan. Renaultin vahvuuksilla italialaiskonkari luultavasti ohittaakin suomalaisen.

Fisichella sai vankan luottamuslauseen, kun sai ensimmäisenä pestin ensi kaudelle niistä 15 kuljettajasta, jotka nyt ovat päättämässä sopimustaan.

Schumacherille latinkia lomalta

Michael Schumacher tulee Kanadaan perinteiseen tapaan Utahin hevosranchilla vietetyn loman virkistämänä. Ferrari ja Schumacher ovat laatineet kymmenen kisaan yksityiskohtaisen panostusohjelman, jolla Alonson 23 pisteen etumatka pyritään vielä kuromaan umpeen

- Tulemme kisaan uudella aerodynamiikalla. Automme on kehittynyt koko ajan. Ei ole mitään syytä miksi emme voisi voittaa, Schumi ilmoitti omilla verkkosivuillaan.