Urheilu

Järvenpää saa keihään lentämään

TS/Riitta Salmi<br />Tampereen Pyrinnön Tero Järvenpää ilmoitti tämän kauden tavoitteekseen 86 metriä. Toistaiseksi hän on enimmillään heittänyt 84,95.
TS/Riitta Salmi
Tampereen Pyrinnön Tero Järvenpää ilmoitti tämän kauden tavoitteekseen 86 metriä. Toistaiseksi hän on enimmillään heittänyt 84,95.

HANNU RANTA

Viime kaudella Suomen ykkösheittäjäksi nousseen Tero Pitkämäen takana väijyy toinen keihästä heittävä Tero. Tero Järvenpää on jo ehtinyt näyttää kyntensä ja voimansa. Hän avasi toukokuussa kautensa Persianlahden rannikolla, Qatarin Dohassa, eikä huonosti avannutkaan. Järvenpää rojautti keihäänsä tulokseen 84,95.

Tampereen Teiskossa asuva lupaus kisaa seuraavan kerran perjantaina Oslossa Kultaisen liigan avauskisassa. Silloin Järvenpää ja Pitkämäki kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Vaikka Järvenpää, 21, ei olekaan ollut esillä etunimikaimansa tavoin, niin yhtä ja toista hän on jo ehtinyt saavuttaa. Vuonna 2003 Järvenpää otti kotikaupungissaan Tampereella 19-vuotiaiden EM-hopeaa. Samana vuonna hän saavutti myös sotilaiden MM-pronssin.

Järvenpään heittovoima näkyi jo hänen ollessaan pojankloppi. Pallo lensi pidemmälle kuin ikätovereilla ja heittely vei pojan mennessään.

- Puutarhassamme oli paljon herneitä, ja niillä tukikeppejä. Jostain syystä tukikepit hävisivät jonnekin valoisina kesäöinä, Järvenpää kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Järvenpään tähtäimessä on päästä kiertämään paljon kansainvälisiä kisoja. Se onnistunee, jos pysyy terveenä, mikä ei heittäjälle ole itsestään selvää.

- Pari vuotta sitten olin kyynärpääleikkauksessa. Ihan ennallaan kyynärpääni ei ole. Leikkaus vaikutti siihen, että jouduin muuttamaan heittotekniikkaani käsiystävällisemmäksi, Järvenpää sanoo.

Järvenpää osallistui nuoruusvuosinaan moneen urheilurientoon. Hän pelasi jalkapalloa, työnsi kuulaa ja heitti kiekkoa, mutta keihäänheitosta tuli oma laji. Siinä hän on vasta alkutaipaleella.

- On aivan selvää, että pystyn fyysisesti kehittymään paljon tulevina vuosina. Harjoittelussani on valtavasti kiristämisen varaa.

Urheilu-uran ohella Järvenpää opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa konetekniikkaa. Valmentajana toimii isä Pentti Järvenpää ..