Urheilu

Four Motion ravaa tappiotonta kautta

OSMO VATANEN

Huippusukuinen Four Motion juoksi hyväksytyn koelähdön jo kaksivuotiskauden syksyllä, mutta jalkavaivat pitivät sen jälkeen tamman syrjässä kilparadoilta pitkään. Vajaa vuosi sitten Four Motion kilpaili ensimmäisen kerran ja sijoittui Vermossa Amazing Riden jälkeen toiseksi.

Sen jälkeen seurasi jälleen pitkä tauko. Tammikuisen koelähdön jälkeen Four Motion palasi kilparadoille helmikuun alussa Vermossa. Jälki on ollut puhdasta. Kolmen Vermon voiton jälkeen Four Motion voitti Forssassa Pilvenmäki Specialin karsinnan näytöstyyliin ja on nyt mukana saman kisan finaalissa. Lähtö on kuudes kohde Forssassa ratkottavalla V75-kierroksella.

Kari Rosimon ohjastama Four Motion on kisan selvä suosikki ja kelpaa ilman muuta myös V75-systeemien varmaksi. Huippuperiyttäjä Express Riden ja hienon kilpatamman Hearts Lobellin varsa riittää sarjoissaan vielä pitkälle.

Suurta luottamusta nauttivat Forssassa myös Loisto-Vokker ja Mr Nice Guy. Edellinen on kärsinyt suosikkina kolme peräkkäistä tappiota, ja nyt luulisi jo tuurien kääntyvän. Kauttaan aloitteleva tolppakone Otteen Oskari on kuitenkin huomion arvoinen vastustaja ja hyvä varmistus, jos Loisto-Vokker epäonnistuu jälleen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mr Nice Guy on voittanut yli puolet kilpailuistaan mutta viime tiistaina Tampereella se keskeytti laukattuaan kärkiparin rinnalta viimeisellä takasuoralla. Nyt sitä ei uskalla jättää kupongille yksinään. Takarivin lähtöpaikka ja eturivissä oleva Käpylä Grand Prixin voittaja Waltter Conductor pakottavat varmistamaan.

Oman lisämausteensa Forssan kierrokselle tuo lauhtunut ilma. Plussa-asteet ja vesisateet voivat pehmentää kaviouran pahoin, ja silloin tulojärjestykset voivat olla melkein mitä vain.

Vihjejärjestelmä:

I: 4 Viskurilla, 6 Jyti, 8 Meteor, 10 Hookan.

II: 1 Yaguar Lin, 2 Rosita Kähö, 5 Millstone's Master.

III: 9 Lucie K.A., 10 Jexell.

IV: 3 Otteen Oskari, 7 Loisto-Vokker.

V: 3 Waltter Conductor, 11 Me Nice Guy.

VI: 3 Four Motion.

VII: 1 Vieskerin Vire, 3 Leo-Loistokas, 7 Tessiina, 9 M.A. Miku,11 Kartio.

4 x 3 x 2 x 2 x 2 x 1 x 5 = 480 riviä-24 euroa.