F1

Alonso patistaa
Renaultia
kehitystyöhön

Turun Sanomat, Melbourne

HEIKKI KULTA

Fernando Alonso hieroo kämmeniään MM-taistossa täysin erilaisessa pistetilanteessa päävastustajana pitämäänsä Kimi Räikköseen verrattuna.

- 18 pistettä kahdesta kisasta tuntuu hyvältä. Teimme hyvää työtä talvella ja olimme asemassa, johon eräät toiset tallit eivät päässeet. Erityisesti luotettavuudessa olemme muita edellä, maailmanmestari myhäilee.

- Olimme onnekkaita, kun pääsimme maaliin kahdessa avauskisassa. Tämä on oikea tapa aloittaa MM-taisto, maailmanmestari myhäili.

- Mutta nyt meidän täytyy kehittää autoa, muuten pullahdamme äkkiä keskiryhmään. Meidän täytyy säilyttää nykyinen kilpailukykymme. McLaren saa uusia osia tähän kisaan, joten se voi olla taas lähempänä kuin Malesiassa.

Alonso sanoo, että kovimmat vastustajat MM-taistossa ovat selvillä vasta 5-6 kisan jälkeen.

- Vuosi sitten Giancarlo Fisichella voitti avauskisan ja näytti silloin vahvalta mestariehdokkaalta. Lopulta kuitenkin siellä todellisena vastustajana minulle oli vain Kimi. Nytkin odotan, että sinne jää taas 1-2 vastustajaa, jotka ajavat mestaruudesta.

Kovalainen rauhoittelee

Heikki Kovalainen rauhoitteli Alonsoa, että viime viikolla Paul Ricardin testissä oli tällä Renaultilla joka päivä nopeampi kuin Pedro de la Rosa uusia osia käyttäneellä McLarenilla.

- Ajoin useita nopeampia kierroksia kuin McLaren joka päivä. Kyllä meidän pitäisi yhä olla heitä nopeampia, Kovalainen laskeskeli.