Urheilu

Viesti iski finaaliin

Ploki - Viesti 0-3

Viesti finaaliin voitoin 3-1

Salon Viesti voitti toisen kerran peräkkäin naisten lentopalloliigan välierissä keskiviikkona Pihtiputaalla ja selviytyi ensi viikonloppuna alkaviin loppuotteluihin Hämeenlinnaa vastaan voitoin 3-1.

Kotijoukkue Ploki hävisi 0-3 (17-25, 24-26, 18-25) Viestille ja kohtaa pronssiottelussa Liiga-Someron.

Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, pronssia saa kahdella voitolla.

Ukrainalainen keskitorjuja Oksana Pasternak oli Viestin tehokkain 15 pisteellä. Suvi Tuomaala oli Plokin tehokkain, mutta pisteitä kertyi vain yhdeksän.

- Pelin taso ei kokonaisuutena ollut kovin korkea. Hyvä esimerkki oli toinen erä, missä teimme 15 virhettä ja Ploki 11. Kolmannessa erässä Ploki oli jo hengetön ja meidän pelaajat tekivät vain tarvittavan, sanoi Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

Viesti oli tasainen joukkue, sillä Jelena Vorobjeva teki 14, Johanna Helppikangas 9 sekä Hanna-Mari Arminen ja Annukka Talvitie 8 pistettä.

- Ilman ainuttakaan erätappiota finaaliin edennyt Hämeenlinna on ehdoton suosikki, se on selvää. Meillä on ollut paljon loukkaantumisia ja esimerkiksi Pasternakin nilkka on yhä huonossa kunnossa, Lemminkäinen sanoi.

Viesti on kohdannut Hämeenlinnan loppuottelussa kaksi kertaa, vuosina 2001 ja 2003.

Kummallakin kerralla Viestillä oli kotietu, mutta Hämeenlinna haki kerran vierasvoiton ja voitti kotiottelunsa molempina vuosina.

Ploki kohtaa pronssiottelussa Liigasomeron ensi sunnuntaina klo 14.00 Somerolla.