Urheilu

Honka jälleen liian kova Korihaille

Lehtikuva<br />Korihaiden Gerald Lee jr (oik.) on kiinnostunut samasta pallosta kuin Hongan Tuomas Iisalo.
Lehtikuva
Korihaiden Gerald Lee jr (oik.) on kiinnostunut samasta pallosta kuin Hongan Tuomas Iisalo.

Honka-Korihait 88-67

Honka johtaa voitoin 1-0

Turun Sanomat (UT)

Tapiola on niin paha paikka Uudenkaupungin Korihaille, ettei se ole voittanut siellä viimeksi kuin 14 vuotta sitten. Maanantaina pelattiin pudotuspelejä ja Korihait hävisi Hongan kotikentällä nyt 18:nnen kerran peräkkäin.

Alku lupasi kyllä hyvääkin vieraille. Peli kulki, heitot upposivat ja vieraat johtivat 16-6. Mutta sitten palattiin historian totuuksiin. Honka meni ja Korihait vikisi.

Pelaajista Vesa Vuorinen kertoi sen, mitkä olivat Haiden eväät:

- Kun runkosarjassa hävisimme kaikki neljä matsia Honkaa vastaan, niin jotain piti muuttaa. Ja muutos toimikin alussa, mutta repesi sitten. Honka ei päässyt korin alle, mutta rokotti maksimietäisyyksiltä ja erikoisesti Tuomas Iisalo "tappoi" meidät, sanoi Vuorinen.

Honka heitti bonusrajan takaa 33 pistettä kovalla sihdillä (45,8 %) ja erikoisesti Iisalo kunnostautui seitsemällä kolmosellaan ja 21 pisteellään.

Korihait sai pidettyä Hongan heittopelin aisoissa korin alla, muttei sitten enää pidemmällä, ei edes vapaaheittoviivallakaan. Korihailla oli peräti 36 vaparia ja niistä upposi vain 21 (58,3 %), mutta Honka, joka sai ainoastaan 24 vapaaheittoa, pisti häkkiin niistä 21 (87,5 %).

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Paljon virheitä

Korihaitten valmentaja Ray Ailus ihmetteli vihellysten määrää, kolme tuomaria kun soitti yhteensä 55 virhettä.

Nyt hommassa kun kävi sikäli erikoisesti, että kun normaalisti pudotuspeleissä saa rapata jostain käsittämättömästä syystä aivan mielettömästi, niin tällä kaudella se homma on koettu jo runkosarjassa. Nyt tuomaritrio vihelsi sääntöjen mukaan ja siitä ihmettelyt.

- Honkahan oli parempi, joten tekosyitä en hae, sanoi Ailuskin.

Korihaitten taso heilahteli aika merkittävästi.

Yksi merkittävä pointti oli se, että pelintekijä Bethuel Fletcher puolustettiin aseettomaksi. Gerald Lee Jr palkittiin vieraiden parhaana ja vanha herra Martti Kuismakin kuittasi muutaman maukkaan korin entisessä kotisalissaan. Rashard Leen päre sen sijaan paloi taas kerran.