Urheilu

Manninen hallitsi
yhdistetyn SM-sprinttiä

Hannu Manninen puolusti menestyksellä yhdistetyn sprintin viime vuoden Suomen mestaruuttaan Rukalla lajin SM-kisoissa sunnuntaina. Kolmantena mäkiosuuden jälkeen 7,5 kilometrin hiihto-osuudelle lähtenyt Manninen oli maalissa 1.18,2 minuuttia ennen toiseksi sijoittunutta Jaakko Tallusta .

Mäen jälkeen 140,5-metrisellä hypyllään kisaa johtanut Anssi Koivuranta (-1.32,3) otti SM-pronssia. Muiden kilpailijoiden ero kärkikolmikkoon oli mykistävä. Neljänneksi hiihtänyt Janne Ryynänen saapui maaliin melkein kaksi ja puoli minuuttia Mannisen jälkeen.

Mannisen ylivoima ladulla oli suvereenia, sillä hän oli 1.39,5 minuuttia toiseksi nopeinta hiihtäjää, Ville Kähköstä nopeampi. Kähkönen nousi ladulla mäen 11:nnelta sijalta viidenneksi.

- Mäki meni kohtalaisen hyvin, tuollainen perusvarma tulos. Onneksi kärkeen ei ollut hirvittävän iso matka, sain kärkihiihtäjät kiinni toisella kierroksella, Manninen tuumi.

Tyytyväinen oli myös hopeamitalisti Tallus, joka lähti hiihto-osuudelle toisena 15 sekuntia Koivurannan jälkeen. Manninen lähti liikkeelle 43 sekuntia kärjen jälkeen.

- Kisat menivät yllättävänkin hyvin. Hiihto ei ole kulkenut viime aikoina kovin hyvin, mutta nyt sain kurottua Anssin viidentoista sekunnin välimatkan kiinni, Tallus kertaili.

Koivuranta valitteli, että hiihto alkoi tökkiä lopussa.

- Mäki meni oikein hyvin, mutta hiihdossa jalat menivät lopussa hapoille. Siinä vaiheessa Jaakko pääsi ohi. Kolmanneksi tippuminen jäi hieman kaivelemaan, Koivuranta tunnusti.