Urheilu

Björndalenilla kolmen
voiton viikonloppu

Ole Einar Björndalen kruunasi täydellisen viikonloppunsa ampumahiihdon maailmancupkauden miesten päätöskisan, 15 kilometrin yhteislähdön voitolla Holmenkollenilla Oslossa sunnuntaina. Norjalainen cupin kokonaisvoittaja voitti kaikki kolme Kollenin päätösviikonlopun kilpailua.

Hurjaa vauhtia hiihtävä Björndalen kiersi sakkoringin kahdesti, mutta pystyi silti pitämään pahimmat kilpakumppanit takana. Kisan toiseksi kirinyt Tshekin Roman Dostal ampui myös kahdesti ohi. Eroa Björndaleniin kertyi 12,1 sekuntia. Venäjän Sergei Rotshkov (-14,1) ampui kilpailussa ainoana puhtaan ammunnan ja oli kolmas.

Cupissa kakkoseksi tullut Ranskan Raphael Poiree ampui kuudesti ohi taulun ja oli vasta 21:s.

Björndalen näyttää nyt tosissaan haastavan alppihiihtäjä Ingemar Stenmarkin lyömättömänä pidetyn 86 maailmancupvoiton ennätyksen hiihtolajeissa. Päätösviikonlopun cupvoitot olivat norjalaiselle numerot 61, 62 ja 63. Sunnuntain yhteislähtökisan voitolla Björndalen, 32, ohitti kaikkien aikojen cupvoittolistalla itävaltalaisen alppihiihtäjän Annemarie Moser-Pröllin .

Norjan juhlat täydensi naisissa Linda Tjörhom , joka yllätti ennakkosuosikit ja voitti cupkauden päättäneen 12,5 kilometrin yhteislähdön. Kotiyleisönsä riemuksi cup-voiton napannut Tjörhom kiersi sakkoringin vain kerran. Maalissa hän oli 12,3 sekuntia ennen Ranskan Sandrine Baillya , joka sortui kolmeen sakkokierrokseen.

Valko-Venäjän Olga Nazarova selvisi myös yhdellä sakkokierroksella ja pokkasi kisan kolmossijan. Eroa Tjörhomiin oli maalissa 14,4 sekuntia.

Cupin kokonaiskisan voiton jo aiemmin varmistanut Saksan Kati Wilhelm (-48,5) ampui kolmesti ohi ja oli maalissa viides. Cupin kokonaiskakkonen, Ruotsin Anna Carin Olofsson (-28,4), ehti Wilhelmin edelle neljänneksi.