Urheilu

Ässät kiihkeän illan voittaja

Ässät-Tappara 3-1

Porin Ässät puristi puolivälieräsarjan Tapparaa vastoin tasoihin ansaitulla 3-1-voitollaan. Irokeesikampauksin koristautuneet isännät käänsivät kiihkeän kamppailun edukseen toisessa erässä.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi tukistikin omiaan hetkellisestä nukahtamisesta.

- Hallitsimme ensimmäistä erää, jonka jälkeen kymmenkunta kaveria tuli toiseen erään tyytyväisenä. Se kostautui tuloksellisesti, Rautakorpi manasi.

Isomäessä vietettiin eilen todellista kansanjuhlaa. Porilaisyleisö oli odottanut pudotuspelejä pitkään ja hartaasti peräti kahdeksan vuoden ajan. Tunnelma olikin paikoin enemmän jännittynyt kuin hurmioitunut. Vasta Marko Toivosen lopussa iskemä viimeinen sinetti laukaisi katsojissa sen lopullisen hurmoksen.

Illan puhutuin tapahtuma nähtiin päätöserässä, kun Tapparan Tuukka Mäntylä taklasi Ässien ykkössentteriä Aki Uusikartanoa keskialueella päähän. Uusikartano lähti pelin jälkeen tarkempiin tutkimuksiin. Mäntylä sai tilanteesta ottelurangaistuksen.

- Toivotaan, että tuohon reagoidaan. Ei se varmasti Mäntylältä tahallinen temppu ollut, mutta aivan selvästi kyynärpää kolahti päähän, Ässien Mika Toivola murisi.