Urheilu

Grönholm kiipesi neljänneksi

Marcus Grönholm teki Katalonian MM-rallin toisella etapilla täsmälleen sen minkä lupasi: hän piiskasi Fordinsa kaikilla kuudella erikoiskokeella kahden parhaan joukkoon ja nousi perjantain turbo-ongelmien jälkeiseltä kymmenenneltä sijalta neljänneksi 4,1 sekunnin päähän rallin kolmannesta sijasta.

- Oli pakko yrittää, muuten jää MM-pisteissä liian kauaksi Loebista. Se tietysti harmittaa, että tällä vauhdilla olisi voinut voittaakin tämän kisan, Grönholm tuumi.

Grönholm ajoi lauantaina samalla vimmalla kuin Katalonian rallin johtava Sebastien Loeb , kun tämä nousi Monte Carlo -rallissa tammikuussa ulosajon jälkeisestä neljän minuutin takaa-ajoasemasta toiseksi. Grönholm on lauantain jälkeen 2.09 minuutin päästä Loebista ja 1.35 minuuttia toisesta sijasta.

- Tämä on oikeastaan ensimmäinen kertaa, kun olen pystynyt näissä oloissa voittamaan Loebia. Tuntuu, että auto ja renkaat toimivat hyvin ja kuskikin on iskussa, Grönholm kuvaili vauhtiaan.

Kisa jatkuu sunnuntaina neljän erikoiskokeen verran. Niillä on yhteistä mittaa 97 kilometriä, mutta Loebin tai hänestä 34,4 sekunnin päässä toisena ajavan espanjalaisen Citroen-kuljettajan Daniel Sordon kiinniottaminen ei Grönholmilta onnistu, ilman että kärkikaksikko ajautuu ongelmiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Sordo on todella hyvä kuski. Ei häntä enää saa ajamalla kiinni, Grönholm totesi.

Hirvonenkin piti kaasun pohjassa

Perjantain neljän ensimmäisen ek:n ajan rallia johtanut Grönholm putosi kärkitaistelusta turbovian takia. Yhtä tylyn kohtalon koki perjantaina Grönholmin Ford-tallitoveri Mikko Hirvonen , joka putosi neljänneltä sijalta 14:nneksi, mutta nousi lauantaina kymmenenneksi. Eroa kärkeen on viisi minuuttia.

- Koko lailla kaasu pohjassa tultiin, mutta sen verran varman päälle, ettei tule virheitä, Hirvonen tuumi.

Hirvonen sai lauantaina nimiinsä yhden jaetun pohja-ajan. Vauhti oli kuitenkin hyvää koko päivän, sillä hän mahtui yhtä vaille kaikilla erikoiskokeilla neljän parhaan joukkoon.

- Kyllä tällä vauhdilla olisi kolmen joukkoon päässyt ilman turbo-ongelmia. Sordon kanssa olisi kuitenkin tullut kova kisa. Mies ajaa todella hienosti, Hirvonen tuumi.

- Päivä oli ongelmaton poislukien kymmenes erikoiskoe, jossa auto lähti spinnaamaan hiekalta ja oli jo menossa rotkon suuntaan, mutta pysyi sitten tiellä. Se oli niin nopea tilanne, että itsekin tajusin vasta 2-3 mutkaa myöhemmin, kuinka lähellä ulosajo oli, Hirvonen muisteli.

Loeb ajoi lauantaina kaksi pohja-aikaa ja Sordo yhden.

Vielä perjantain jälkeen mahdolliselta näyttänyt Citroen-tallin kolmoisvoitto kariutui, kun espanjalainen Xavier Pons ajoi lauantain neljännellä ek:lla ulos ja keskeytti.

Latvala ja Pinomäki kohti maalia

Tuurin Jari-Matti Latvala päästeli Fordin kakkostallin ajokilla kelpo kyytiä lauantaina. Hän oli kolmesti ek:n kahdeksan parhaan joukossa. Eroa kärkeen on kuitenkin 17 minuuttia. Eroa tuli perjantaina keskeytyksen tuoneen ulosajon takia, kun ajamatta jääneistä ek:sta tuli sakkominuutteja.

-  Kaksi ensimmäistä ek:ta menivät perjantain ulosajon jälkeen rytmiä hakiessa. Sitten löysin rytmin ja pyrin ajamaan sellaista hyvää vauhtia, jolla pysyy muiden vauhdissa, mutta ilman riskejä, Latvala sanoi.

Kalle Pinomäki oli lauantain jälkeen junioreiden MM-sarjalaisten joukossa 12. N-ryhmän pikkuluokan Renaultilla.

Päivän mittaan turkulaisella oli kaksi rengasrikkoa ja tekniikkamurheita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kaksi ek:ta ajettiin ilman ongelmia. Koetetaan jatkaa maaliin asti, että saadaan asvalttikisasta kokemusta, jota tultiin hakemaan, turkulainen tuumi.