Urheilu

Korven ja Pöykiön luistin
kulki lyhytohjelmassa

Kiira Korpi ja Susanna Pöykiö tekivät hyvää jälkeä taitoluistelun MM-kisojen naisten lyhytohjelmassa Calgaryssä perjantaina. Pöykiö kokosi lyhytohjelmastaan pisteet 54,28, joka oli rahtusen paremmin kuin Torinon olympiakisoissa (53,74). Korpi sai kasaan kolmoisflipin kaatumisesta huolimatta 53,32 pistettä.

Yhteispisteissä Korpi pysyi Pöykiön edellä. Karsinta mukaan lukien tamperelaisella on koossa 78,76 pistettä, kun Pöykiön yhteispisteet ovat 77,41. Korpi lähti lyhytohjelmaan karsinnan jälkeiseltä kahdeksannelta sijalta. Pöykiö sijoittui karsinnassa 14:nneksi.

Suomalaisten sijoitukset lyhytohjelman jälkeen olivat kolmas ja neljäs, kun karsintojen kuuden parhaan muodostama viimeinen ryhmä oli vielä luistelematta myöhään perjantai-iltana.

Lyhytohjelmassa Pöykiön luistin kulki napakasti ja varmasti. Hän ponkaisi ohjelmansa liikkeelle hyvällä kolmoislutzin ja kaksoistulpin yhdistelmällä. Kelpo tavalla pyörivät myös soolohypyt, kolmoisflippi ja kaksoisaxel. Hyvällä rutiinilla ja virheittä Pöykiö selvitti myös askel- ja liukusarjan ja piruetit.

Vuosi sitten Pöykiö luisteli Moskovan MM-kisoissa kahdeksanneksi. Tuolloin hän oli kahdeksas jo lyhytohjelman jälkeen pistein 56,99.

Korpi pyöri MM-kisojen lyhytohjelman avajaisiksi onnistuneen kahden kolmoistulpin yhdistelmän toisen kerran urallaan kilpailussa. Sen sijaan hyvin liikkeelle lähtenyt kolmoisflippi päättyi kaatumiseen. Korpi ei kuitenkaan antanut kaatumisen näkyä vaan vei ohjelmansa tyylikkäästi loppuun.

Kaatumisen jälkeen Korpi ponnisti korkean kaksoisaxelin ja vei piruetit, askel- ja liukusarjan läpi ongelmitta, joskin pienten takkujen siivittämänä ja varmisti hyvät lähtöasemat lauantain vapaaohjelmaan.