Urheilu

Campus haastaa HIFK:n
liigakarsinnassa

Jouni Kontio

Kun salibandyliiga laajenee ensi kaudeksi 14 joukkueen sarjaksi, saa liigakarsinnoissa AC HaKille hävinnyt AFC toisen mahdollisuuden.

  Paras viidestä ottelusarjassa vastaan asettuu salibandyliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunut HIFK.

Sarja alkaa lauantaina vierasottelulla Pasilan Urheilutalolla. Sunnuntaina pelataan Samppalinnassa klo 16. Kolmas ottelu on Helsingissä perjantaina 31. maaliskuuta, lisäottelut tarvittaessa.

HIFK:n menestysvuosista ei ole pitkä aika. Joukkue voitti Suomen mestaruuden vuonna 2000, seurajoukkueiden Eurooppa Cupin 2001 ja oli pronssilla liigassa vielä vuonna 2002.

- Pelaajapalkkiot karkasivat Helsingissä käsistä. Vihelsimme silloin pelin poikki, liigastarat saivat lähteä ja tervehdytimme talouden. HIFK on nyt nuorien, lupaavien ja nöyrempien pelaajien joukkue kertoo manageri Tom Sandell.

Vantaan Midas haalarihommiin

Heikosti mennyt liigasyksy sai Sandellin pestaamaan salibandyn Midaksen, vantaalaisen valmentajalegenda Kai Ahlstedtin HIFK:n peräsimeen.

- Joo, haalarit vedettiin päälle ja koko kevät on tehty kovaa duunia. Joukkue on aivan eri iskussa kuin syksyllä. Meillä on nyt kasassa kolme ratkaisuun pystyvää kenttää, eikä maalinteko ole enää vain Kari Koskelaisen ja Markus Olkkosen varassa. 60 minuutin ankara prässi riittää kaatamaan Campuksen suoraan 3-0 -voitoin. Saavatpahan Turun pojat nähdä, mikä ero divarilla ja liigalla on, tylyttää Ahlstedt tuttuun tyyliinsä.

- Nuori HIFK on kova haaste. Ottelusarjasta tulee aivan erilainen kuin HaKia vastaan, mutta eivätköhän pojat erotu miehistä, tyytyy AFC-valmentaja Rami Hartonen kuittaamaan helsinkiläisuhon.