Urheilu

Kaksipyöräisten MM-kausi käyntiin

TS/Jussi Friman<br />Ajo Motorsportin japanilaiskuski Tomoyoshi Koyama kiitää MM-kauteen suurin tavoittein.
TS/Jussi Friman
Ajo Motorsportin japanilaiskuski Tomoyoshi Koyama kiitää MM-kauteen suurin tavoittein.

JUSSI FRIMAN

Ratamoottoripyörien MM-sarja käynnistyy tänään Espanjan Jerezin radalla ajettavilla harjoitus- ja aika-ajoilla. Ensimmäisenä vuoronsa saavat 125-kuutioisten kuljettajat.

Neljä kautta yksityistallina isoja vastaan taistellut suomalainen Ajo Motorsport toimii alkavalla kaudella Malagutin tehdastallina. Vajaassa kolmessa kuukaudessa uuden kilpailukaluston italialaismerkille rakentanut suomalaistalli ei ole testeissä häikäissyt nopeudellaan.

Siinä missä vastustajat ovat hakeneet riskilläkin huippuaikoja, Ajolla jatkavat Tomoyoshi Koyama ja Alex Masbou ovat keskittyneet testaamaan uutta kalustoaan.

- Erilainen ja kiireellä rakennettu pyörämme herätti minussa alussa kieltämättä epäilyjä. Se oli kuitenkin turhaa. Uudet Malagutit sopivat nopeasti meidän molempien käsiin. Ilman muuta meillä on mahdollisuus ajaa monta kertaa kauden aikana podiumille, selvittää jopa maailmanmestaruushaaveita päässään elättelevä Koyama.

Kallio päästi höyryt Suomessa

Talven ahkeraan jääratoja kiertänyt Mika Kallio puolestaan vakuuttaa pahimpien höyryjen jääneen Suomen pakkasiin, ja hän on valmis aloittamaan taistelunsa maailmanmestaruudesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

KTM-tallin suomalaiskuljettaja odottaa kaikin puolin levollisena kauden käynnistymistä. Uudet pyörät ovat osoittautuneet nopeiksi ja luotettaviksi. Kallion sopimusasiat ovat pääosin kunnossa aina ensi vuoden loppuun saakka, ja hänellä on täysi työrauha kultajahtiin.

- Kotarilla (KTM) odotetaan alkavalla kaudella sekä valmistajien että kuljettajien MM-titteliä. Tiedän, että suomalaiset odottavat meikäläiseltä maailmanmestaruutta. En minä aio myöskään tinkiä tavoitteestani, vakuuttaa uransa viidenteen MM-kauteen 125-kuutioisissa starttaava Kallio.

Edessä olevien kuudentoista osakilpailun aikana käydään viime vuotta kovempi taistelu pikkuluokan herruudesta.

Mestaruutta puolustavan Thomas Lüthin lisäksi ainakin Aprilian viisikosta vaarallisin, Mattia Pasini , ja KTM:llä paikkansa menettänyt Gabor Talmacsi (Honda) tulevat huolehtimaan siitä, ettei suomalaiskuljettaja voita helppoa mestaruutta.

Rossin aika ohi?

Mielenkiintoinen on tilanne myös MotoGP-luokassa. Kestomestari Valentino Rossi ei ole häikäissyt talven aikana ajetuissa testeissä, ja monet uskovatkin kuninkuusluokan suurruhtinaan kulta-aikojen olevan ohi.

Viidesti kuninkuusluokan mestaruuden voittaneen Rossin manttelinperijöiksi povataan vakavimmin Honda-kuljettajia Marco Melandria ja Nicky Haydenia .

Mitä sitten tekee Daniel Pedrosa ? Nuori linnunluinen espanjalainen on juhlinut jo kolmea mestaruutta, ja ne hän on voittanut vuoden Rossia nuorempana.

MotoGP-luokan tähdet esiintyvät perjantaina kahdessa tunnin pituisessa harjoituksessa radalla, ja luokan starttiruudut jaetaan lauantai-iltapäivänä ajettavassa yhdessä aika-ajossa.