Urheilu

Turkulaiset juoksivat
soihtuviestiä Italiassa

TS/<br />Turkulainen Jarmo Nevari kiidätti olympiasoihtua Italiassa.
TS/
Turkulainen Jarmo Nevari kiidätti olympiasoihtua Italiassa.

Turun Sanomat, Modena

Marja-Liisa Kirvesniemi, Paola Suhonen, Tidjan ja kahdeksan radiokampanjan kautta valittua suomalaista kantoivat Torinon talviolympialaisten olympiatulta Modenan seudulla viime perjantaina ja lauantaina.

Marja-Liisa Kirvesniemi kantoi olympiatulta jo toista kertaa. Hän kantoi Helsingissä myös Ateenan olympiatulta heinäkuussa 2004.

- Minulle oli erittäin suuri kunnia päästä kantamaan olympiatulta jälleen. Tulen kantaminen tuntui mahtavalta juuri nyt, kun oma elämä on taas kunnossa, masennuksesta selvinnyt ja uutta hoitoalan yritystä käynnistävä Kirvesniemi kertoi.

Soihtuviesti on suurin Italiassa koskaan järjestetty liikkuva tapahtuma. Viestiin osallistui yli 1 900 soihdunkantajaa 42 eri maasta. Joukossa ovat mukana muiden muassa muotisuunnittelija Giorgio Armani ja Formula 1 -kuljettaja Jarno Trulli . Kaikkiaan soihdunkantajia on 10 001.

Soihtuviestin 11 300 kilometrin pituinen reitti kulkee halki Italian maakuntien. Soihdun avulla sytytetään 10. helmikuuta Torinossa 20. talviolympialaisten olympiatuli, joka palaa koko talvikisojen ajan.

Viestiä varten on valmistettu 12 000 numeroitua 1,9 kilon painoista soihtua, joiden butaanin ja propyleenin seos palaa kelta-oranssilla liekillä.

Turusta viestiin osallistuivat Mika Laaksonen ja Jarmo Nevari.

Laaksonen työskentelee liikkuvassa poliisissa ja vapaa-aikanaan valmentaa nuoria jalkapalloilijoita. Nevari on Veikon Koneen toimitusjohtaja ja kokenut kestävyysjuoksija, jolla on takanaan mm. kahdeksan maratonia.