F1

Nico Rosberg ajoi
kuin suomalainen

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Nico Rosberg päätti GP2-kauden upeaan ohitusralliin, joka siivitti uuden mestarin ensimmäisenä voittoon yhden osakilpailun kummassakin lähdössä.

- Ajoin tämän kilpailun kuin suomalainen. Se oli maximum attack alusta loppuun, kahdeksannesta ruudusta voittoon kaasutellut Nico myhäili.

Rosberg ratkaisi GP2-tittelinsä torstain voitolla. Heikki Kovalainen jäi kolmanneksi ja menetti otteensa mestaruustaistoon.

- Menin aikaisin nukkumaan, sillä tiesin, että minun pitää auttaa tallia myös perjantaina Alex Prematin pyrkiessä nousemaan sarjassa kolmanneksi.

- Aamulla oli outo olo, kun kaikki paineet olivat tipotiessään. Kaikki oli imetty pois torstain kisassa. Kisassa kuitenkin energia palasi ja ajoin ehkäpä koko urani parhaan kilpailun, Rosberg summaili.

- Etukäteen laskeskelin, että voin sijoittua kärkiviisikkoon. En tiennyt, kuinka helppoa ohittaminen tällä radalla olisi.

- Sain hyvän startin ja nousin ensimmäisellä kierroksella pari paikkaa. Sitten tein pari ohitusta ja kärkikolmikko alkoi jo näkyä. Siinä vaiheessa laskin, että tästä voi tulla jotakin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tämä oli kerta kaikkiaan loistava viikonloppu. Torstaina varmistuneen mestaruuden jälkeen pystyin nyt yrittämään tavallista enemmän. Nyt ei ollut mitään hävittävää. Kaikki toimi erinomaisesti. Jokainen liike ja ja jokainen ohitus onnistui.

- Tämä oli fantastinen tapa lopettaa kausi. Saimme autoamme vielä paremmaksi sitten torstain. On harmi, että kun ajaminen sujuu tähän tapaan, kausi on ohitse, Rosberg huokaili.

Kesätauko muutti tahdin

Rosbergin ART Grand Prix kapusi GP2-kärkeen kauden puolivälissä kesäkuun tauolla.

Ennen Ranskan osakilpailuja Kovalainen johti pistein 38-21. Sen jälkeen Rosberg imuroi pinnat kotiin 99-67.

Kauden puolittamalla Kovalainen johti ensimmäisen kuuden viikonlopun jälkeen 52-44, mutta hävisi jälkimmäisen puolikkaan 53-76.

Kovalaista ei kiinnostanut

Heikki Kovalaisen viimeinen GP2-kisa päättyi jo ensimmäisen mutkan ulostuloon, missä Ardenin suomalaistähti pyörähti ja keskeytti.

- Eipä tällä tuloksella enää ollut väliä. Torstain jälkeen kiinnostus ei enää ollut korkeimmillaan, Kovalainen kuittasi.

- Nyt suunnataan katseet ensi kauteen. Menen nyt Englantiin. Ensi viikolla ajan Renaultin F1-autolla starttiharjoitukset Japania varten ja sitten ryhdytään viimeistelemään ensi vuoden kuvioita, Kovalainen selvitti.