Urheilu

Itämaan tietäjä
ratkaisi liikaa

TS/
TS/

Jari Welling

On kiistämätön tosiasia, että MyPa hävisi UEFA-ottelunsa Grasshoppersille selvästi 0-3. On kuitenkin myös kiistämätön tosiasia, että Itämaan tietäjä, ukrainalainen erotuomari Vitali Goduluan nousi liian ratkaisevaan asemaan. Tai itse asiassa päätöksen MyPan johtomaalin hylkäämisestä teki käytännössä hänen maanmiehensä, neljäs erotuomari Oleg Oryekov.

Jos MyPa olisi päässyt 1-0-johtoon, Grasshoppersin olisi sen jälkeen ollut pakko tehdä vähintään kaksi maalia. No, Grasshoppers teki lopulta kolmekin, mutta aivan erilaisista asetelmista.

Sinänsä parempi joukkue ottelusta lopulta jatkoon meni, mutta jonkin asteen erotuomarivirhe kiistämättä tapahtui. Vaikka Goduluanin vihellys ehkä todellakin tuli vasta vapaapotkun jo lähdettyä, siitä huolimatta hän ehti jo maalin hyväksyä, ennen kuin pyörsi päätöksensä neljännen erotuomarin puututtua asiaan.

Nyt jäi sitten tuloksellisesti pieni jalkapallosensaatio tapahtumatta. Suomessa kohistaan aina Sveitsin rahakkaasta jääkiekkoliigasta, mutta todellisuudessa maan jalkapalloliigassa pyörivät vähintään yhtä isot rahat. Grasshoppersin budjetti on esimerkiksi reilut kuusi miljoonaa euroa, joten reilusti rikkaammalleen MyPa tippui.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Se ei ehkä vielä kerro suurelle yleisölle Grasshoppersin suuruutta, että joukkue on voittanut 27 Sveitsin liiga- ja 18 cupmestaruutta, joista kahdeksan on vielä ns. tuplaa. Ehkä se kuitenkin kertoo jo jotain, että Grasshoppersin päävalmentajina aiempina vuosina ovat toimineet esimerkiksi sellaiset jalkapallolegendat kuin Ottmar Hizfield ja Leo Beenhakker. Ei mitään halpoja miehiä.

Eurocupeissa eri vuosina Grasshoppers on myös voittanut monta suurseuraa, jollaisista voitoista suomalaisseurat voivat vain unelmoida. MyPa onneksi voi parantaa putoamiskrapulaansa jo maanantaina, jolloin sillä on Suomen mestaruus TamUa vastaan katkolla.