Urheilu

Grasshoppers hoiti MyPan ulos UEFA-cupista

LEHTIKUVA<br />MyPan ja Grasshoppersin ottelu meni ensimmäisellä puoliajalla torikokoukseksi, kun erotuomari hylkäsi suomalaisjoukkueen maalin.
LEHTIKUVA
MyPan ja Grasshoppersin ottelu meni ensimmäisellä puoliajalla torikokoukseksi, kun erotuomari hylkäsi suomalaisjoukkueen maalin.

MyPa-Grasshoppers 0-3

JARI WELLING

Suomen jalkapallon syysunelma sai surullisen lopun, kun Myllykosken Pallo hävisi UEFA-cupin 1. kierroksen toisen osaottelun sveitsiläiselle Grasshopper Club Zürichille Vantaan Pohjola-stadionilla 0-3 ja putosi UEFA-cupin rahakkaasta lohkovaiheesta yhteistuloksella 1-4.

Vaikka lukemat olivat vieraille lopulta selvät, ottelusta jäi erittäin paljon jossiteltavaa. Ottelun ukrainalainen erotuomari Vitali Goduluan kadotti konseptinsa totaalisesti ensimmäisen puoliajan 42. minuutilla, kun MyPan Sampsa Timoska puski pallon Grasshoppersin maaliin Tuomo Könösen vapaapotkusta.

MyPa ehti juhlia 1-0-johto-osumaa ja pallo vietiin jo keskelle, kun erotuomari Goduluan päättikin vasta siinä vaiheessa reagoida sveitsiläisten protestointiin. Lopulta MyPan maali hylättiin muutaman minuutin torikokouksen jälkeen ja vapaapotku uusittiin. Erotuomari tulkitsi keskusteltuaan avustavan erotuomarin ja neljännen erotuomarin kanssa, että MyPa oli antanut vapaapotkun ilman ennen hänen lupaansa.

- En ole 25 vuotta kestäneen pelaaja- ja valmentajaurani törmännyt vastaavaan. Jos erotuomari olisi ollut sitä mieltä, että vihellys oli tullut vapaapotkun jälkeen, ei hän olisi ensin hyväksynyt maalia. Neljännen erotuomarin mielipide kuitenkin käsittämättömästi ratkaisi, että maali hylättiin. On kuitenkin varma, että erotuomarilla on huono omatunto ratkaisustaan, pauhasi ottelun jälkeen MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä , eikä syyttä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Jos olisimme päässeet 1-0-johdossa tauolle, se olisi nostanut tietysti lisää hurmostamme. Nytkin pystyimme taistelemaan hurmoksessa niin,että olimme edelleen vajaa 20 minuuttia ennen ottelun loppua vielä jatkopaikassa kiinni, jatkoi Mäkelä.

- Vaikka erotuomarin päätös oli tietysti MyPalle raskas, tuomio oli ihan oikea. Pallohan oli jo ilmassa, kun erotuomari vasta vihelsi luvan, kommentoi Grasshoppersin päävalmentaja Hans-Peter Latour.

MyPalla on tietysti vielä mahdollisuus tehdä UEFA:lle protesti erotuomarin toiminnasta, mutta tuskin se enää MyPalle missään tapauksessa jatkopaikkaa toisi.

Toinen puoliaika yhtä maalia

Jää tietysti ikuiseksi jossitteluksi, miten ottelussa olisi käynyt, jos MyPan johtomaali olisi pysynyt voimassa. Joka tapauksessa Grasshoppers hallitsi ottelua toisella puoliajalla niin selvästi, että olisi ollut pieni ihme, jos MyPa olisi kestänyt ilman takaiskuja.

Grasshoppers pystyi pakottamaan MyPan niin totaalisesti puolustuskannalle, että MyPan hyökkäykset jäivät pelkiksi yksittäisiksi roiskaisupalloiksi kärkimiehille. MyPan keskikenttä suorastaan makasi oman puolustuksensa sylissä, kun Grasshoppers painoi herkeämättä päälle.

Grasshoppers onnistui lopulta ensimmäisen kerran 74. minuutilla, kun Demba Toure puski Antonio Dos Santosin keskityksen ohi hyvän ottelun pelanneen MyPan maalivahdin Janne Korhosen 0-1 .

Kuusi minuuttia myöhemmin MyPan viimeinenkin toive jatkopaikasta katosi, kun Veroljub Satatic tykitti vastapallosta lukemat 0-2:een.

Grasshoppersin kolmas maali 87. minuutilla oli sitten enää pelkkä muodollisuus. Sen teki vastahyökkäyksen päätteeksi Rogerio.

Huonoja uutisia Kupittaalta

Ensimmäisellä puoliajalla MyPalla oli hylätyn maalinsa lisäksi muutama muukin herkullinen tekopaikka. Toisella puoliajalla MyPa kuitenkin oli niin jyrän alla, että yhtä Tuomas Haapalan puskua lukuun ottamatta joukkue ei saanut ainoatakaan todellista tilannetta aikaiseksi.

MyPa sai ottelun jälkeen vielä lisää huonoja uutisia, kun Turusta kiiri tieto Tampere Unitedin viime hetken 1-0-voitosta TPS:aa vastaan.

- Kiukku ei kun tästä nouse. Tervetuloa vain TamU meitä vastaan, kuittasi MyPan päävalmentaja Mäkelä, jonka joukkue on edelleen paalupaikalla ratkaistaessa Suomen mestarin nimeä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

n MyPa: Janne Korhonen; Toni Huttunen, Sampsa Timoska, Hugo Miranda, Tuomo Könönen (v); Tero Taipale (77. Niki Helenius), Tuomas Haapala (v), Tuomas Kuparinen (45. Marco Manso, v), Kimmo Tauriainen (60. Tero Karhu); Saku Puhakainen, Adriano (v).

n Grasshoppers: Fabio Coltorti; Scott Sutter, Aleksandar Mitreski, Igors Stepanovs, Kim Jaggy; Tariq Chihab, Veroljub Satatic (90. Luca Denicola), Ricardo Cabanas, Antonio Dos Santos (83. Igor Hürlimann); Demba Toure (78. Roland Schwegler), Rogerio.