Urheilu

Nieminen puolivälieriin Bangkokissa

EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS<br />Jarkko Niemisen nimikirjoitus on haluttua tavaraa Bangkokissa.
EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS
Jarkko Niemisen nimikirjoitus on haluttua tavaraa Bangkokissa.

Jarkko Nieminen eteni puolivälieriin tenniksen ATP-turnauksessa Bangkokissa. Maailmanlistalla sijalla 42 oleva maskulainen kukisti toisen kierroksen ottelussaan venäläisen Dmitri Tursunovin 7-6 (7-2), 6-4 ja oli tyytyväinen pitkiä palloralleja sisältäneeseen otteluun.

- Ottelu oli hyvää tennistä. Löimme kovia peruslyöntejä ja pelasimme pitkiä palloja. Lisäksi syötimme molemmat aika hyvin, Nieminen kommentoi tunnin ja 37 minuuttia kestänyttä ottelua.

Avauserä venyi katkaisupeliin ja kesti 54 minuuttia. Erän aikana Nieminen joutui pyytämään hoitoa alaselkäänsä, mutta fysioterapeutin apu auttoi lihaskireyteen, ja Nieminen pystyi jatkamaan peliä ilman ongelmia.

Katkaisupelissä Nieminen meni komealla iskulyönnillä 4-2-johtoon eikä Tursunov pystynyt enää vastaamaan Niemisen hyvään peliotteeseen.

- Pelasin todella hyvän katkaisupelin, Nieminen iloitsi tasaisen avauserän ratkaisua.

Toisessa erässä Tursunov (ATP 131) johti jo 4-2, mutta Nieminen voitti sen jälkeen neljä peliä peräkkäin ja vei ottelun suoraan kahdessa erässä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Minulla oli erän alussa yksi huono peli, ja samaan aikaan Tursunov pelasi hyvin. Hän sai otteen, mutta onnistuin taistelemaan. Toisen erän lopussa pelasin taas hyvin, Nieminen kuvasi.

Seuraavaksi vastaan Wang

Jarkko Nieminen kohtasi Tursunovin toisen kerran urallaan, mutta ensimmäisestä voitosta oli ehtinyt kulua jo kuusi vuotta. Nieminen kuvasi venäläistä kovaa lyöväksi pelaajaksi, joka syöttää hyvin ja liikkuu mainiosti. Syöttötilastoissa Tursunoville merkittiin 12 ässää ja Niemiselle neljä läpisyöttöä.

Nieminen kohtaa 525 000 palkintodollarin turnauksen puolivälierissä taiwanilaisen Yeu-Tzoo Wangin , joka yllätti saksalaisen Tommy Haasin 7-5, 6-3. Haas oli sijoitettu neljänneksi.

Nelinpelin avauskierroksella Nieminen ja hänen hollantilaisparinsa Rogier Wassen hävisivät ruotsalaiselle Simon Aspelinille ja australialaiselle Todd Perrylle 3-6, 2-6.