Urheilu

Congratulations

TS/
TS/

Heikki Kulta

Suomalainen formulalehdistö on tänä vuonna päässyt GP2-kisoissa onnittelemaan enemmän englanniksi kuin suomeksi. Nico Rosberg hoitaa puheet sujuvasti saksaksi, englanniksi, italiaksi ja ranskaksi. Suomi vain solju suusta alkuunkaan.

Niinpä onnittelut - Congratulations - hienon kauden hienoista suorituksista välittyivät Suomen medialtakin englanniksi.

Useampikin ulkomaalainen kollega ei ollut uskoa korviaan ymmärtäessään kielen, vaikka oli varautunut, että Keke Rosbergin pojan haastattelu suomalaisten toimittajien kanssa ei välittyisi kenellekään ulkopuoliselle.

Nicon kanssa suomea voi käyttää yhtä vähän kuin taannoin yleisurheilukentillä Suomen edustaneen valkovenäläisen Eduard Hämäläisen kanssa.

Eipä silti. Toki Nico ymmärtäisi tarkkaan, mitä merkitsee, kun kisan jälkeen kätellään ja nyökätään - ilman sanojakin. Voittaja on aina onnittelunsa - kuten myös kannustuksensa - ansainnut.

Kaikkien aikojen ensimmäinen GP2-kausi oli äärimmäisen kutkuttava. Rosberg ja Heikki Kovalainen ovat kavunneet palkintopallille kummatkin 11 kertaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tittelin ratkaisi pistejärjestelmä, joka hyvitti kaksi pistettä aika-ajon paalupaikasta ja kaksi pistettä viikonlopun kummankin kisan nopeimmasta kierrosajasta. Näitä bonuksia Rosberg on kuitannut yhdeksän kertaa, kun Kovalaisen lisät jäivät kahden paalupaikan ja yhden nopeimman kisakierroksen varaan. Bonuspisteissä Rosberg on ollut siis parempi 18-6.

Rosbergin autoa koristi Saksan lippu ja voiton jälkeen soi Saksan laulu. Silti mieluusti se voittava ansio nuorukaisen ajosta katsotaan periytyneeksi Suomesta.

Suomalaisessa rata-autoilussa Rosbergin GP2-mestaruus nousee heti kolmen F1-tittelin jälkeen neljänneksi arvoasteikossa - ohi Heikki Kovalaisen Formula Nissan- ja Mika Häkkisen Britannian F3-mestaruuksien.

Keke Rosbergille torstai oli hyvin tunteikas. Isä on elänyt poikansa kauden yhtä tiivisti ja tilanteisiin eläytyen kuin omat aktiiviaikansa. Aivan erityisen ylpeä Keke on siitä, että hänet nyt mielletään Nico Rosbergin isänä. Vielä kauden alkaessa Nico tunnettiin Keke Rosbergin poikana.

F1-varikolla ovet avautuvat Kekelle jatkossa Nicon nimellä ja ansioilla. Ja siihen rooliin ex-maailmanmestari astuu enemmän kuin ylpeänä.