F1

Nicon mestaruus
vuoden etuajassa

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Nuori ja lahjakas Nico Rosberg joutuu ottamaan uudet askelmerkit formulaurallaan voitettuaan arvostetun GP2-mestaruuden jo heti ensimmäisellä yrityksellä.

Rosberg - iältään 20 vuotta kolme kuukautta ja kaksi päivää - ratkaisi Bahrainin GP2-finaalit heti ensimmäisessä erässä.

Loistava aika-ajokierros toi Rosbergille kauden neljännen paalupaikan ja iltapäivän kypsä esitys 34 kierroksen pitkässä kisassa kauden neljännen voiton.

Kauden 19 ensimmäisen osakilpailun ajan kärkipaikkaa pitänyt Heikki Kovalainen starttasi myös eturivistä, mutta jäi kisassa kolmanneksi.

Näin Rosberg nykäisi yhdeksän pisteen eron Kovalaiseen (114-105), mitä ei perjantain päätöskisassa pysty enää tavoittamaan.

Hyvästit GP2-tasolle

Rosberg voitti BMW Adac-mestaruuden 2002. Sen jälkeen kahdella kaudella F3-Eurosarjassa menestys jäi satunnaiseksi. GP2-haasteen Rosberg otti kahden vuoden haasteena, mutta se huipentui titteliin heti ensimmäisellä kaudella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Periaatteessa Nico ajoi itselleen pienen ongelman. Hänen pitää mennä urallaan eteenpäin. Alun perin GP2:n piti olla kaksivuotinen projekti, mutta se loppui nyt tähän, managerina poikansa uraa luotsaava Keke Rosberg totesi.

- Lyödään faktat pöytään. Williamsilla on sopimus Nicon kanssa. Heillä on optio jatkosta ja heidän pitää päättää, käyttävätkö se sitä. Lisäksi on yhteys BMW:hen ja on siellä mukana yksi muukin talli, joka ei näy niin selvästi, Rosberg listasi.

Turun Sanomien tietojen mukaan Williamsilla olisi linkki Red Bullin junioritalliin (nykyiseen Minardiin), kuten myös Jordanille mahdollisina Rosbergin sijoituspaikkoina.

- Pitää kuitenkin muistaa, että hyppäys F1-tasolle on hirveän iso, Keke Rosberg korostaa.

Aikuistuminen kävi nopeasti

Nico Rosbergin kypsät esitykset tekivät suuren vaikutuksen myös F1-päättäjiin.

- Paljon on poika oppinut sitä työtapaa, jolla viedään asiat eteenpäin. Aikuistumisprosessi on valtavan nopea, kun testaa Williamsia ja ajaa kilpaa GP2-autolla, Keke kiitteli.

GP2-kaudesta ei etukäteen voinut odottaa täysosumaa.

- Ei koskaan voi odottaa, että kauden lopussa on mestari. Lisäksi GP2 oli vielä täysin uusi luokka. Ei voi aloittaa niin, että nyt ajetaan mestaruudesta, kun kukaan ei etukäteen tiennyt, mitä kukin osaa, Keke korosti.