Urheilu

Totemi Rok kiri voittoon Vermossa

Ari Kelan ajama Totemi Rok sai Vermon keskiviikkoisessa Isokengässä täydellisen juoksun toista rataa vetäneen Turkka K:n takana ja kiri ratkaisuhetkillä varmasti 5 000 euron voittoon. Lähdön suosikki Turkka K pudotti puolestaan Valkoviirin kolmanneksi.

Voitot ovat kiertäneet Totemi Rokia tällä kaudella. Niitä oli ennen tämänkertaista vain kaksi, kun kakkossijoja oli pelkästään edellisistä kilpailuista kolme peräkkäin.

Totemi Rok oli vaikean raviveikkauksen helpoimpia lenkkejä, vaikka oli vasta kolmanneksi pelatuin. Lähtöjensä suosikeista piti ainoastaan Tyrone Dillon, jota ajanut Ari Moilanen onnistui myös Dante Nightin ohjissa.

Yellow Moon karsi eniten systeemejä. Vain puolisen prosenttia lähtönsä merkeistä kerännyt yllättäjä pääsi aloittamaan kirinsä takasuoralla kärkiryhmän tuntumasta, eikä raskaan juoksun saanut suosikki Lynx d'Or jaksanut vastata enää sille.

Tapio Perttunen ajoi Petri Fredinin valmentamaa Yellow Moonia, jolle voitto oli uran toinen. Myös ensimmäinen tuli Vermosta, mutta siitä oli kulunut aikaa jo reilut kaksi vuotta.

Mika Forss kiidätti Lass Copidin päätöskohteen parhaaksi terävällä kirillä, jolle maalisuoran alussa kärkeen siirtynyt Samba Star ei voinut mitään. Matkalla vauhtia pitäneet hevoset väsyivät ravien edetessä pehmeämmäksi käyneellä radalla.