Urheilu

Fenixillä vaikea kotiavaus

TS/Jane Iltanen<br />Fenixin Pekko Aallon ilme kertoo, että kotijoukkueen peli oli kaikkea muuta kuin valmista, kun SIF kävi hakemassa Turusta rökälevoiton.
TS/Jane Iltanen
Fenixin Pekko Aallon ilme kertoo, että kotijoukkueen peli oli kaikkea muuta kuin valmista, kun SIF kävi hakemassa Turusta rökälevoiton.

HC Fenix-SIF 14-29

PEKKA JÄRVIÖ

Käsipallon SM-sarjan tulokkaalla, turkulaisella HC Fenixillä oli pahin mahdollinen kotiavaus. Viime kevään Suomen mestari Sjundeå IF ei tuntenut mitään armoa kokematonta turkulaisyhdistelmää kohtaan, vaan takoi taululle selkeät voittolukemat 29-14 (15-6).

  Ilman maalivahti Ville Nordqvistin loistotorjuntoja numerot olisivat olleet vielä pahemmat.

Fenixin pelaajatilanne on tällä hetkellä ongelmallinen, sillä kokeneesta kaartista Antti Lagus ja Sadri Beqiri olivat vammojen johdosta kokonaan sivussa, Margus Varik ja Ari Nurminen puolestaan taistelivat kentällä vahvasti toipilaina.

Alkuhetkillä Fenix pysyi vielä siuntiolaisten tahdissa. Seitsemännellä minuutilla lukemat olivat SIF:lle vain 5-3, mutta sen jälkeen ote siirtyi täydellisesti vieraille. Taukoon mennessä Fenix heitti enää kolme osumaa siuntiolaisten kymmentä vastaan.

Toinen puoliaika pelattiin vain sen takia, koska säännöt niin vaativat. Positiivista oli joka tapauksessa, että Fenix yritti taistella loppuun asti, mutta hallitsevien mestarien ylivoima oli liian suuri.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Töitä pitää tehdä vielä runsaasti, tiivisti Fenixin valmentaja Magnus Krook jokaisen näkemän totuuden.

- Erityisesti ontuu hyökkäyspää, kun ei pystytä tekemään enempää maaleja. Toisaalta pelinrakentelussakin on ongelmia toipilaiden johdosta, Krook tunnusti.

Joka tapauksessa Fenixin kokeneen kaartin pitää nyt näyttää esimerkkiä. Jonathan Rehnberg teki hartiavoimin töitä, mutta maalien tekeminen pitkää siuntiolaispuolustusta vastaan oli hankalaa. Saman joutui toteamaan Ari Nurminen. Ben Fredriksson ja Robin Sundström avasivat SM-sarjan maalitilinsä. Joukkueen paras oli kuitenkin Ville Nordqvist.

SIF:n maalissa entisellä Dennis-vahdilla Jan Stoltilla oli mukavat oltavat. Hänen edessään on isokokoinen ja liikkuva miehistö, joka haluaa puolustaa loppuvihellykseen asti. Sebastian Aarnio oli hyökkäyspään tehokkain kahdeksalla maalillaan.