Urheilu

Åbo IFK:lla takanaan kova kesäharjoittelu

TS/Arto Takala<br />Harjoitusten jälkeen on hyvä venytellä hymyssä suin. Åbo IFK:n voitontahtoiset pelaajat Peter Högnäs (vas.), Bert-Jan Pustonski, Thomas Lindström, Tuomas Saarto ja Frank Isaksson.
TS/Arto Takala
Harjoitusten jälkeen on hyvä venytellä hymyssä suin. Åbo IFK:n voitontahtoiset pelaajat Peter Högnäs (vas.), Bert-Jan Pustonski, Thomas Lindström, Tuomas Saarto ja Frank Isaksson.

PEKKA JÄRVIÖ

Åbo IFK:n on usein väitetty olleen käsipallojoukkueen, joka ei kesällä juurikaan harjoittele. Nyt tilanne on aivan toinen. Uuden valmentajansa Tomi Salmisen johdolla "Kanarialintujen" valmistautuminen käsipallon SM-sarjaan on ollut kovaa työtä.

HC Denniksessä huikeaa tulosta tehneen Salmisen ei pitänyt suinkaan olla ÅIFK:n valmentajana.

- Tiettyjen asioiden piti sujua eri tavalla, mutta nyt olen tilanteeseen oikein tyytyväinen, myhäili "Tomppa".

- ÅIFK halusi nostaa profiiliaan, ja tämä on minulle selkeä haaste, Salminen jatkoi.

Viime kausi oli Åbolle vaikea, sillä sarjapaikka varmistui vasta karsinnan kautta. Uudet pelaajat Bert-Jan Pustonski (HC Dennis), Frank Isaksson (IFK Karlskrona) ja Peter Högnäs (Pargas IF) tuovat ryhmään lisää potkua, vaikka lähtijöiden joukossa ovatkin mm. Dan Keto, Mathias Häggman, Daniel Sjöholm, Johan Finnberg ja Jocke Mether.

- Ehkäpä toi Jocke aloittaa IF2:ssa, mutta pelipaikka löytyy täältäkin, naureskeli Salminen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Salminen kiittelee pelaajiaan, jotka ovat tosissaan sitouneet toimintaan. Hänen mukaansa ÅIFK haluaa paikata Denniksen jättämää aukkoa, mutta ensisijaisesti urheilullisella tavalla.

- Joko me tai Fenix ottaa Turun ykkösjoukkueen aseman ja me haluamme olla se, vähempään ei voi olla tyytyväinen. Teemme myös kaikkemme, jotta olemme runkosarjan lopussa neljän parhaan joukossa, Tomppa painotti.

Monilla halua mitalipeleihin

Salminen muistutti myös, että monella muullakin on mahdollisuus neljän kastiin. Hän arvelee, että SM-sarja on tasaisempi kuin aikaisemmin, mutta sarja voi myös jakaantua kahteen osaan.

- Uskon kuitenkin, että "kovemmalla" puolella on enemmän joukkueita, Salminen ennusti.

Ennakkosuosikkina Salminen pitää kevään mestaria Siuntiota, mutta hän uskoo myös, ettei sarjassa ole yhtään sellaista joukkuetta, jota ÅIFK ei pystyisi voittamaan.

- Pustonskin ja Isakssonin mukaantulo vahvisti meitä entisestään, ja kyllä tällä kaksikolla olisi ollut ottajia muuallakin, Salminen suitsutti.

ÅIFK on tehnyt farmisopimuksen Piffenin kanssa. Salminen näkee tilanteen erinomaisena nuorten pelaajien kannalta, jotka saavat arvokasta peliaikaa 1. divisioonassa.

- Ykkösdivarin kärki on kuitenkin varsin kovatasoinen, Tomppa muistutti.

Sponsoritkin kiinnostuneita

Myös uusi joukkueenjohtaja Niklas Massinen nauttii nykyasetelmasta.

- Vaikka rahaahan ei ole koskaan liikaa, olemme saaneet houkuteltua yhteistyökumppaneitakin mukavasti mukaan, Massinen selvitti.

- Salmisen myötä olemme saaneet markkinointiimme uusia ideoita, ja kaiken kaikkiaan tuntuu, että kiinnostus sekä käsipalloa että ÅIFK:ta kohtaan on mukavassa myötätuulessa, Massinen kertoi.

Tämän kauden SM-sarjassa on yhdeksän joukkuetta, jotka pelaavat nelinkertaisen runkosarjan. Sen jälkeen neljä parasta joukkuetta ratkaisee pudotuspeleissä mitalien kohtalon.

Kauden avauspelissä West Kauniaisista oli niukasti parempi. Pustonski osoitti kuitenkin olevansa kesän jäljiltä iskussa heittäen 12 maalia. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten BK-46:n puolustus yrittää tänä iltana saada "Bertin" kuriin.