Urheilu

Laurikainen jättää tehtävänsä

Yli kymmenen vuotta TPS:ssa eri tehtävissä työskennellyt Mika Laurikainen jättää työnsä lokakuun lopussa. Seuran edustusjoukkuetta ykkösdivisioonassa vuosina 2001 ja 2002 sekä liigassa 2003 valmentanut Laurikainen on viimeiset pari vuotta toiminut seuran valmennuksen johtajana.

  Tehtävässään hän on uudistanut valmennusorganisaatiota ja vastannut TPS:n nuorisoakatemian valmennuksesta.

- Olen saanut asiat tiettyyn pisteeseen. Jatkokehitys vaatii uusia ihmisiä ja itse kaipaan uusia haasteita, Laurikainen perustelee päätöstään.

Laurikainen toivoo löytävänsä näitä uusia haasteita valmennustehtävistä.

- Olen viime vuosina viimeistellyt valmentajakoulutustani ja ensisijainen tavoite on löytää valmennustöitä. Sen tarkempia suunnitelmia ei kuitenkaan ole, hän myöntää.

Tehtävät jo jaettu muille

Osan Laurikaisen tehtävistä ottaa pelaajana kentät hyvästelevä Marco Casagrande , joka aloittaa marraskuun alussa TPS:n juniorihuipuista kootun akatemian valmennuksen koordinaattorina. Muusta nuorisotoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö Ari Aho.

- Mika teki kahden vuoden aikana seuran valmennuksen linjan. Oli iso työ saattaa se tähän pisteeseen. Nyt tehtävät on jaettu ja on muiden aika tehdä suunnitelmista konkretiaa, kuvaa TPS:n toimitusjohtaja Petri Jakonen.

Akatemiassa on tällä hetkellä mukana yhdeksän vuosina 1987-89 syntynyttä poikaa: Jukka Lehtovaara , Patrik Lomski , Kalle Mäkinen , Niko Nuttunen , Riku Riski , Sami Rähmönen , Jesse Saarinen , Heikki Villa ja Jani Virtanen .