Moottoriurheilu

Tuulen viemää

Brasilian GP-kolumni 26.9.

McLarenilla oli sellainen auto, jolla olisi voinut hallita formula ykkösten MM-taistoa yhtä suvereenisti kuin 1988, jolloin Ayrton Senna ja Alain Prost pistivät voitot puoliksi ja vain Monzan täysosuma lipsahti Ferrarille.

Moottoriurheilun nurjat puolet iskivät kuitenkin kaikella voimalla Kimi Räikkösen ja Juan Pablo Montoyan kimppuun kiusallisesti kuin hyttyslauma kesäkuumalla.

Niinpä kuljettajien mestaruus ratkesi jo kaksi kilpailua ennen kauden päättymistä.

Mercedeksen kilpapäällikkö Norbert Haug tosin väittää, että on mieluummin nopeimman auton omistavassa tallissa kuin että olisi Renaultin asemassa juhlimassa kuljettajien mestaruutta.

Uskoo, ken haluaa.

McLaren saa ilmeisesti palkinnoksi historiansa yhdeksännen valmistajien mestaruuden. Periaatteessa nurinkurisesti, sillä jos tallissa joku olisi tänä vuonna ansainnut mestaruuden, se oli Kimi Räikkönen kuljettajien sarjassa, ei useita virheitä tehnyt talli merkkipuolella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Fernando Alonson mestaruutta kukaan ei asettanut kyseenalaiseksi. Ron Dennis kiikutti kaksoisvoiton kisassa ottaneen McLarenin samppanjapullojakin Renaultin pilttuuseen, kun katsoi vastustajan ansainneen ne paremmin.

Sen verran Dennis heitti haastetta uudelle mestarille, että odottaa tämän vastaavan paremmin McLarenien vauhtiin kahdessa viimeisessä kisassa, kun mestaruuspaineet - ja siten taktinen varovaisuus - riisuttiin pois jo Brasiliassa.

Jos näin ei käy, Dennis pitää tietysti omia kuljettajiaan espanjalaista iskukykyisempinä.

Alonson ohella Brasilian sunnuntain muistaa elämänsä loppuun asti Renaultin tallipäällikkö Flavio Briatore. Hänestä tuli ensimmäinen tallipäällikkö, joka on johtanut kaksi eri tallia ja kaksi erilaista kuljettajaa maailmanmestaruuteen.

Aika hyvin entiseltä rättikauppiaalta, joka tuli F1-piireihin tietämättä mitään moottoriurheilusta. Vieläkin Briatore jättää urheilupuolen mieluusti niille, jotka sen hallitsevat paremmin.

Briatore on kuitenkin sanansa mittainen mies. Ja se on paljon millä tahansa elämän alalla.

Paljon puhui puolestaan, kun mestaruusjuhlien sijasta Briatore lensi saman tien sunnuntai-iltana Englannin ja Ranskan tehtaille kiittelemään alaisiaan hyvin tehdystä työstä.

Motivointi ensi kautta varten alkoi siten saman tien.

Sao Paulo/Heikki Kulta