Lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä

Jari Welling

Tampere United osoitti taas Kupittaalla olevansa kuin vanhasta makkaramainoksesta: "Lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä".

TamU pelasi tahtojalkapalloa, jossa likainen työnteko oli kunniassaan. TamUn peli ei ollut brasiliaa, vaan enemmänkin muinaista saksaa. Taktisesti siis TamUlta erittäin kurinlainen esitys. Kun Inter hyvästeli käytännössä Kupittaalla mitalihaaveet, TamU otti pitkän askeleen kohti jopa mestaruuskahinoita. Torstaina TamU tulee Kupittaalle uudestaan TPS:n vieraaksi ja sitten joukkue kohtaa vielä MyPan vieraissa ja TP-47:n kotona.

TamUn joukkue on täynnä työhevosia, joista suuri osa saisi olla täysin rauhassa ainakin Turun yöelämässä, kun kukaan ei heitä tunne. Esimerkiksi Kari Sainion ei varmasti tarvitsisi Turussa paeta selkääntaputtelijoita, mutta tuntemattomuudesta huolimatta mies on todellinen liigajyrä, jonka työpanos on joukkueelleen ensiarvoisen tärkeä. Haalarimiehiähän työläiskaupunki Tampereella on aina riittänyt.

Jarkko Wissin sentään kaikki jalkapalloihmiset tunnistavat. Wiss ei jäänytkään huomaamattomaksi eilisessäkään pelissä. Saati Ville Lehtinen . Mikko Kavénista puhumattakaan.

TamUn voittomaali maanantaina meni pahasti Interin topparin Jukka Sinisalon piikkiin. Sääli monellakin tapaa, sillä Sinisalon hyvät otteet ennen eilistä ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Nyt onkin aivan turhan helppo jälkiviisastella, että miksi Interin valmennusjohto istutti maajoukkuemies Ari Nymania täysin terveenä lähes loppuun asti vaihtopenkillä.

Sinisalo onkin ollut aina Tampereen suunnalla juhlittu nimi. Ennen vanhaan kyse oli Veikko tai Taisto Sinisalosta , mutta nyt Tampereella varmasti kiitellään myös Jukka Sinisaloa, joka maksoi kovat oppirahat. Kuin veistä haavassa kääntäen Sinisaloa hassutti juuri Ville Lehtinen, joka on Sinisalon tavoin Jyväskylän kasvatteja.