Urheilu

Pakkala ja Vartama alueen
parhaat pesäpalloilijat

PEKKA JÄRVIÖ

Turku-Pesiksen Petra Pakkala ja Jokioisten Koetuksen Rami Vartama ovat tämän kauden parhaat nais- ja miespalloilijat Varsinais-Suomessa. Valinnat teki Varsinais-Suomen Pesis ry, joka perinteisellä syysristeilyllään palkitsi myös useita muita ansioituneita pesäpalloihmisiä.

Turku-Pesis pelasi naisten Ykköspesiksessä ja pääsi mukaan Superin nousukarsintoihin, mutta nousu ei vielä toteutunut. Ensimmäistä kauttaan Turussa pelannut Rauman Feran kasvatti Petra Pakkala hääri turkulaisten etukentällä tasaisesti koko kauden ja oli myös sisäpelissä tehokas: yhdeksän lyötyä ja 21 tuotua juoksua sekä 70 kärkilyöntiä.

- Tässä joukkueessa ei voi olla tylsää, vaan meillä oli hauskaa sekä kentällä että sen ulkopuolella, totesi valinnastaan yllättynyt "Petu".

- Olen asunut Turussa jo muutaman vuoden, mutta en ole pelannut kahteen vuoteen. Opiskelukaveri Litmasen Minna pyysi sitten mukaan ja tässä ollaan, jatkoi mm. matematiikkaa ja kemiaa opiskeleva Pakkala.

Jokioinen oli puolestaan miesten Ykköspesiksessä ja onnistui vaikean kauden jälkeen säilyttämään paikkansa.

Rami Vartama on kokenut, monessa liemessä keitetty etenijä ja vaihtaja. Hän on lähtöisin Vampulasta, mutta matkalle on mahtunut monta eri joukkuetta. Superpesistä hän on pelannut Loimaalla.

Muut valinnat: poikapelaaja: Juha-Matti Reini Loimaan Palloilijat, tyttöjuniori: Sini Kiiski Laitilan Jyske, naisjuniorivalmentaja: Tarja Lahtinen Pöytyän Urheilijat, miesjuniorivalmentaja: Jouni Sillanpää Jyske, nuorisotuomari/tytöt: Johanna Kaurila Pöytyä, nuorisotuomari/pojat: Jussi Lintula Jokioinen, vuoden tuomari Heidi Seitala Laitilan Jyske, pesisteko: Loimaan Palloilijat-juniorien alueleiri.