Urheilu

Forssa
ostamassa
Pilvenmäen
raviradan

Forssan Pilvenmäen raviurheilukeskuksesta pyritään kehittämään nykyistä monipuolisempi virkistys- ja vapaa-aikakeskus ja samalla turvaamaan sen nykyiset toiminnot. Kehittämishankkeen turvaamiseksi Forssan kaupungin omistama Forssan liike- ja teollisuuskiinteistöt Oy on ostamassa alueen.

Forssan kaupunki on käynyt asiasta neuvotteluja Forssan seudun Hippoksen ja Kiinteistö Oy Forssan Pilvenmäen kanssa ja asiasta on päästy yksimielisyyteen. Se päätetään kaupunginhallituksessa 3.10.

Ravirata, sitä palvelevat rakennukset ja alueet siirtyvät kaupungin omistukseen. Kaupunki ei kuitenkaan halua käyttää siihen talousarvionsa käyttötalous- tai investointirahoja, joten omistajaksi tulee sen kiinteistöyhtiö. Kauppahinta on 750 000 euroa ja se käytetään alueen kehittämiseen, johon saadaan lisäksi tukea maa- ja metsätalousministeriöltä..

Pilvenmäki tunnetaan monista suurista ja merkittävistä ravitapahtumista ja muista suurista yleisötapahtumista. Forssan seudun Hippoksen palveluksessa on viisi henkilöä ja ravipäivinä eri tehtävissä on sata ihmistä.

Alueella on Suomen suurin ravivalmennuskeskus, jossa on 18 tallia ja 300 hevosta. Täyspäiväisiä valmentajia on seitsemän ja heillä on kymmenkunta työntekijää.

Raviradan ja sitä ympäröivän alueen pinta-ala on 14,5 hehtaaria. Hippoksella tai sen kiinteistöyhtiöllä ei ole varaa olennaisiin kunnostustoimiin. Aluetta on viimeksi merkittävämmin kohennettu 1988 kuninkuusravien alla.

Forssassa järjestetään kuninkuusravit ensi vuonna, ja ravirata vaatii kunnostamista, jotta yksi kauden tärkeimmistä ravitapahtumista saa arvoisensa puitteet.