Urheilu

TPS hukkasi hyvän otteensa Porissa

TS/Veli-Matti Lähteenmäki<br />TPS:n ja Ässien ottelu oli tasaista vääntöä, joka lopulta ratkesi vasta rangaistuslaukauksissa Ässien voitoksi. Keskenään kamppailivat Matti Aho (vas.), Matti Kaipainen, Marko Toivonen, Andreas Jämtin, Tomi Sykkö ja Mikko Rautee.
TS/Veli-Matti Lähteenmäki
TPS:n ja Ässien ottelu oli tasaista vääntöä, joka lopulta ratkesi vasta rangaistuslaukauksissa Ässien voitoksi. Keskenään kamppailivat Matti Aho (vas.), Matti Kaipainen, Marko Toivonen, Andreas Jämtin, Tomi Sykkö ja Mikko Rautee.

Ässät - TPS 3-2 rl

MIKKOMATTI ARO

TPS:n Jari Kauppila oli lauantai-iltana totinen mies. Turkulaiset hakivat tappiolliseen rangaistuslaukauskisaan päättyneestä vierasottelustaan Ässiä vastaan yhden sarjapisteen, mutta se ei kokenutta keskushyökkääjää suuremmin lohduttanut.

- Vaikeaa oli taas, Kauppila puhisi.

- Ensimmäisen erän alku oli meiltä hyvää peliä, mutta sitten ote hävisi. En tiedä, mihin se nykyään aina katoaa.

Ässät vei voiton lopulta rangaistuslaukauksin 3-2.

Kauppilaa ei tuntuvasti piristänyt edes se, että hän vastasi molemmista osumista.

Kauppila siirsi joukkueensa avauserässä johtoon, kun Andreas Jämtin karvasi kiekon maalin takana ja tarjoili pelivälineen maalin edessä odottaneelle Kauppilalle.

Vastaavasta tilanteesta syntyi myös 2-2-tasoitus päätöserän loppupuoliskolla - karvaustehtävistä vain huolehti tuolla kertaa Lauri Korpikoski.

- Alkukausi on ollut tahmea. Itsellänikin on paljon parannettavaa, Kauppila tuumi onnistumisistaan huolimatta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Heikko toinen erä

TPS ehti painua Porin-vierailullaan syvään ahdinkoon. Joukkue oli etenkin toisen erän lopussa täydellinen vastaantulija, jota ainoastaan hyvin torjunut Tuomo Karjalainen piti hengissä.

Omalta osaltaan Palloseuran iltapuhdetta vaikeutti turha jäähyily. Joukkue otti koko ottelussa kuusi kaksiminuuttista, kun Ässät selvisi vain yhdellä. Porilaiset tekivätkin molemmat maalinsa toisessa erässä ylivoimalla.

- Toinen erä tuntui olevan pelkkää alivoiman tappamista. Se on jääkiekkoilun raskain puoli, joka syö tehoja muilta asioilta, Kauppila muistutti.

- Meillä ei ole kentällä riittävästi asennetta, joten joudumme ottamaan jäähyjä. Jokainen - haastateltava mukaan lukien - saa tässä tilanteessa katsoa peiliin. Kun peli ei kulje, keskittyminenkin siirtyy vääriin asioihin.

Nurminen vilttimiehenä

Kauppilan tasoitus ei ollut päätöserässä erityisen vahvan vyörytyksen seurausta. TPS ei saanut ottelun lopussakaan päälle kunnon kirivaihdetta, mikä huolestutti Kauppilaa.

- Jokaisen jätkän pitäisi antaa kaukalossa sataprosenttinen panoksensa. Meillä ei ole tässä sarjassa mitään hätää, kunhan saamme sen puolen kuntoon.

- Paniikkiin ei ole syytä, sillä kausi on vasta alussa. Nyt kaipaisimme vain onnistumisia ja itseluottamusta.

Onnistumisia ei Porissa saanut tililleen Kai Nurminen , joka seurasi päätöserän vaihtopenkiltä. Valmentaja Hannu Jortikka valitsikin laitahyökkääjän pelin jälkeen julkisen arvostelunsa kohteeksi.

- Meillä on näitä entisiä suuruuksia, kuten Kai Nurminen, joita on pakko pitää penkillä. Jotain vikaa tässä TPS:n touhussa on, kun muutamalle kaverille maksetaan aivan erinomaisia summia siitä, että he tekevät maaleja - ja sitten heitä ei voi laittaa kaukaloon, Jortikka puhisi.

TPS pelaa seuraavan ottelunsa vasta ensi viikon perjantaina, kun Jokerit saapuu Turkuun. Joukkue on voittanut yhden kauden viidestä ottelustaan.

- Mieluiten pelejä jatkaisi heti sunnuntaina, niin tämän ottelun asioita ei tarvitsisi pitkään miettiä, Kauppila myönsi.

- Toisaalta voi kuitenkin olla niinkin, että tauko tekee meille ihan hyvää. Sarjassa tulee harvoin tällaisia taukoja, joiden aikana pääsee kunnolla harjoittelemaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy