Urheilu

Voittajapari siunaili rajua vauhtia

TS/Jussi Friman<br />Toni Klemetsin tarjoama voittovauhti ilman nuotteja ajetussa Rantarallissa oli täysi shokki kartanlukijan penkillä istuneella Rabbe-isälle.
TS/Jussi Friman
Toni Klemetsin tarjoama voittovauhti ilman nuotteja ajetussa Rantarallissa oli täysi shokki kartanlukijan penkillä istuneella Rabbe-isälle.

JUSSI FRIMAN

Viisi ns. pimeää pikataivalta toimi 29. kertaa ajetun Rantarallin näyttämönä. Suurimpana yleiskilpailun voittajasuosikkina matkaan startannut Toni Klemets ei sortunut virheisiin matkan varrella ja hän kirjautti kaikilla viidellä pätkällä pohja-ajan nimiinsä.

Normaalisti nuotista ajettavissa ralleissa hänen vieressään kartanlukijana toimii Panu Plosila , mutta nyt hänen paikallaan oli kuljettajan isä Rabbe Klemets.

Nyt ei ajettu nuoteista ja meno oli todella hurjaa. Nopeimmillaan Klemets lennätti N-ryhmän Subaruaan 122,6 km/h vauhdilla ja hitaimmallakin valkoinen ralliauto kiiti pikataipaleen 111,2 km/h keskinopeudella.

Kuljettajan vieressä tällä kertaa ns. konttoristin toimia hoitaneelle isälle hänen poikansa tarjoama rallivauhti oli täysi shokki.

- Minua pelottaa. Kaarrenopeudet ovat nousseet aivan liian suuriksi jousituksen ja renkaiden paranemisen myötä. Minulla ei ole muuta tehtävää tuolla pikataipaleilla kuin seurata mittareita. Tämä auto ei kulkenut huippunopeutta kuin 194 km/h. Kovempaa oltaisiin menty vielä, mutta kun voima loppui kesken.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kummallakaan meistä ei ollut yhtään hajuakaan minne tie seuraavaksi kääntyy. Jos näillä teillä olisi ajettu ns. nuottikilpailu vauhtia olisi ollut sekunnin verran kilometrillä lisää, mutta turvallisemmin.

-  Ei enää koskaan tällaista pimeää rallia, lupaili Rabbe, joka on itse tyydyttänyt vauhdinnälkäänsä kilpailemalla vanhalla takavetoisella Opelilla.

Yleiskilpailussa toiseksi ajoi N-ryhmän Mitsubishilla Reijo Muhonen ja Mynämäen Mikko Kaistamo selvitti etuvetoisella Hondallaan reitin kolmanneksi vauhdikkaimmin.

Neljänneksi nopein oli Littoisten Mika Korhonen.

Kymmenen vuoden takainen ryhmän mestari osoitti edelleen taitavansa nelivetoisen ralliautoilun salat.

Terävästi aloittanut Mika Rantasalon autosta katosivat kakkosvaihdetta lukuunottamatta muut pykälät viimeisen pikataipaleen startissa ja hän tipahti nelostilalta yhdeksänneksi.

Historic-luokan korkeimmat pisteet kauden päätöskilpailusta korjasi mukaansa luumäkeläispari Risto Taipale ja Jukka Hyppänen isolla Volvolla.

A-junioreissa nopeimmin reitin selvitti Janne Berg ja B-junioreissa puolestaan nopein oli Janne Rauvola .