Urheilu

VG-62 otti harppauksen sarjapaikan uusimiseksi

TS/Arto Takala<br />VG-62:n puolustaja Sami Sanevuori nousee pallon tavoittelussa omiin korkeuksiinsa. Tilanteen toteavat AC Oulun Vesa Kiljunen (8), sekä naantalilaisten Ville Harittu.
TS/Arto Takala
VG-62:n puolustaja Sami Sanevuori nousee pallon tavoittelussa omiin korkeuksiinsa. Tilanteen toteavat AC Oulun Vesa Kiljunen (8), sekä naantalilaisten Ville Harittu.

VG-62-AC Oulu 2-1

VEIJO HEIKKILÄ

Harvemmin nousevat maalit jalkapallo-ottelussa suurempaan arvoon kuin lauantaina ykkössarjan ottelussa Naantalissa. Kotijoukkue VG-62 teki niitä kaksi ja vastustajana Kuparivuoren tärkeään otteluun juossut AC Oulu yhden vähemmän.

Voitto VG-62:lle tiesi sitä, että naantalilaiset podottivat ison osan putoamispaineita niskastaan. Toki vielä viimeisellä pelikierroksella VG:n pitää onnistua ottelussaan vieraskentällä. Sarjan hännillä tilanne on sen verran kiharainen ja kutkuttava.

VG-62:n ja AC Oulun ottelu osoitti, että mahdollisuudet suorasta säilymisestä ovat naantalilaisten omissa käsissä. AC Oulun VG kaatoi rohkealla hyökkäyspelillä, ja onnistujia nousi esiin lupaavan laajalla rintamalla.

Naantalilaisten valmentaja Jami Wallenius totesi vapautuneena joukkueensa tehneen valtavan määrän töitä kovalla asenteella.

- Lähtötilanne otteluun oli erittäin vaikea. Oikeastaan ainoa oljenkorsi oli voittaa Oulu. Sen pojat tekivätkin harvinaisen tasapainoisella taistelulla, Wallenius sanoi ja iloitsi siitä, että voitto toi hyvät asetelmat sarjan päätösotteluun Hämeenlinnaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Isäntäjoukkueen hyvä liike aiheutti oululaisille harmia ensimmäistä varttia lukuun ottamatta. Siihen saakka painoi Oulu, mutta vähitellen VG-62 otti kentän hallintaansa.

  VG:n vapauttavan avausosuman oululaisten verkkoon iski 55 minuutin kohdalla hienon ottelun laitalinkkinä pelannut Joni Aho, joka maalinedustalta kylmän rauhallisesti latasi pallon ohi Oulun maalivahdin Jani Luukkosen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Oulun tasoituksesta vastasi ulkomaalaispelaaja Ravinha. Mies hassutti VG:n pakiston helposti ja veti myös helponlaisesti kierteisen pallon ohi maalivahti Antti-Jussi Karnion.

Gustafsson teki voitto-osuman

Jännitys säilyi sitten viimeiselle kymmenminuuttiselle. Kun ottelu oli vanhennut 81. minuutin kohdalle, naantalilaisten luottotoppari JermuGustafsson sinetöi joukkueensa voiton ja oman onnistuneen iltapäivänsä.

Maalin johtoasemassa VG-kärki Jan Lomskilla oli vielä upea paikka kaunistella lukemia, mutta karkumatka ja laukaus pysähtyi kuitenkin maalivahti Luukkosen hyppysiin.

Ottelun jälkitunnelmissa Oulun valmentaja Ari Härkönen ylisti VG:n paremmuutta ja tunnusti oman joukkueensa pystyneen luomaan aivan liian vähän maalitilanteita.

- Tasoitusmaali olikin harvinaisen loistavan yksilösuorituksen tulos, Härkönen totesi.